Pudingový koláč so smotanou
Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.
recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),puding malinový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 220 | gramov | |
cukor kryštálový | 4 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 36 | gramov | |
kakao - prášok | 1.5 | polievkovej lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 700 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
puding malinový | 70 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 600 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda | - |
Recept
1.
puding malinový 70 gramov • mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice
V troche studeného mlieka rozmiešame malinový puding s cukrom, zvyšnú časť mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka vylejeme premiešaný pudingový prášok a uvaríme puding.
2.
vaječný žĺtok 5 kusov • cukor vanilkový 12 gramov • cukor kryštálový 220 gramov • voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a olej.
4.
múka hladká 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Žĺtkovú zmes opatrne premiešame s múkou, kypriacim práškom a vyšľahaným snehom.
6.
Na hlbší vymastený a pomúčený plech (cca 30x40cm) nalejeme svetlú časť cesta a potom cikcakovito nalejeme kakaovú časť.
7.
Na cesto lyžicou "porozhadzujeme" uvarený puding.
8.
Pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).
9.
smotana kyslá (14-18% tuku) 600 mililitrov • cukor vanilkový 24 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Upečený koláč necháme vychladnúť. Počas chladnutia vymiešame smotany s vanilkovým a práškovým cukrom.
10.
Na vychladnutý koláč rozotrieme smotanu a po zachladení povrch ozdobíme ryhovaním pomocou vidličky. Posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dobrú chuť!