svetvomne.sk

Pudingový koláč so smotanou

Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový220gramov
Cukor kryštálový4polievkové lyžice
Cukor práškový4polievkové lyžice
Cukor vanilkový36gramov
Kakao - prášok1.5polivkovej lyžice
Kypriaci prášok do pečiva12gramov
Mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
Múka hladká250gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Puding malinový70gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)600mililitrov
Soľ
Vaječný bielok5kusov
Vaječný žĺtok5kusov
Voda100mililitrov
Čokoláda

1. 

puding malinový 70 g  mlieko polotučné 1,5% 700 ml  cukor kryštálový 4 PL

V troche studeného mlieka rozmiešame malinový puding s cukrom, zvyšnú časť mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka vylejeme premiešaný pudingový prášok a uvaríme puding.

2. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 220 g  voda 100 ml  olej slnečnicový 100 ml

Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a olej.

3. 

vaječný bielok 5 ks  soľ

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka hladká 250 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Žĺtkovú zmes opatrne premiešame s múkou, kypriacim práškom a vyšľahaným snehom.

5. 

kakao - prášok 1.5 PL

1/3 cesta odlejeme a zmiešame s kakaom.

6. 

Na hlbší vymastený a pomúčený plech (cca 30x40cm) nalejeme svetlú časť cesta a potom cikcakovito nalejeme kakaovú časť.

7. 

Na cesto lyžicou "porozhadzujeme" uvarený puding.

8. 

Pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).

9. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 600 ml  cukor vanilkový 24 g  cukor práškový 4 PL

Upečený koláč necháme vychladnúť. Počas chladnutia vymiešame smotany s vanilkovým a práškovým cukrom.

10. 

čokoláda

Na vychladnutý koláč rozotrieme smotanu a po zachladení povrch ozdobíme ryhovaním pomocou vidličky. Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť