svetvomne.sk

Pudingový koláč so smotanou

    

Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový220gramov
cukor kryštálový4polievkové lyžice
cukor práškový4polievkové lyžice
cukor vanilkový36gramov
kakao - prášok1.5polievkovej lyžice
kypriaci prášok do pečiva12gramov
mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
múka hladká250gramov
olej slnečnicový100mililitrov
puding malinový70gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)600mililitrov
soľ-
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda100mililitrov
čokoláda-

1. 

puding malinový 70 gramov  mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice

V troche studeného mlieka rozmiešame malinový puding s cukrom, zvyšnú časť mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka vylejeme premiešaný pudingový prášok a uvaríme puding.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 220 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a olej.

3. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka hladká 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Žĺtkovú zmes opatrne premiešame s múkou, kypriacim práškom a vyšľahaným snehom.

5. 

kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice

1/3 cesta odlejeme a zmiešame s kakaom.

6. 

Na hlbší vymastený a pomúčený plech (cca 30x40cm) nalejeme svetlú časť cesta a potom cikcakovito nalejeme kakaovú časť.

7. 

Na cesto lyžicou "porozhadzujeme" uvarený puding.

8. 

Pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).

9. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 600 mililitrov  cukor vanilkový 24 gramov  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Upečený koláč necháme vychladnúť. Počas chladnutia vymiešame smotany s vanilkovým a práškovým cukrom.

10. 

čokoláda

Na vychladnutý koláč rozotrieme smotanu a po zachladení povrch ozdobíme ryhovaním pomocou vidličky. Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť