svetvomne.sk

Jablkové tašky

    

Zdravá, chutná desiata pre deti do školy.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Jablková plnka

jablká 1 kilogram  cukor kryštálový 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  voda 80 mililitrov

Jablká očistíme a postrúhame na hrubé slížiky. Vložíme ich do hrnca, posypeme cukrom a škoricou. Podlejeme vodou a uvaríme do mäkka (nie na kašu).

Jablková plnka

2. 

voda 80 mililitrov  škrob kukuričný 40 gramov

Vo vode rozmiešame kukuričný škrob, prilejeme ho k jablkám a prevaríme. Vznikne hustá jablková plnka ktorú necháme vychladnúť.

3. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  soľ 1 štipka  vajce slepačie 2 kusy  olej slnečnicový 100 mililitrov

V teplom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do hlbokej misy navážime obe múky, pridáme cukor, soľ, vajíčka, olej a prilejeme kvások. Vymiesime cesto ktoré sa musí odliepať od varechy aj od misky, zakryjeme ho a necháme v teple vykysnúť.

Cesto

4. 

múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Spracujeme najprv jednu, potom druhú polovicu. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na väčšie obdĺžniky 10x12 cm. Na jednu polovicu obdĺžnika položíme asi 1,5 polievkovej lyžice plnky. Na druhej polovici obdĺžnika nakrojíme radielkom otvory.

5. 

Polovicu s otvormi preložíme cez polovicu s plnkou. Okraje pritlačíme prstami.

6. 

vajce slepačie 1 kus

Tašky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote cca 180°C 20-25 minút.

8. 

cukor práškový

Upečené koláčiky posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť