RECEPTY

Sviatočný jablčný koláč

Výborný šťavnatý koláč na dni sviatočné. Podávame ozdobený šľahačkou a posypaný strúhanou čokoládou.

recept,fotorecept,jablká,Koláče,Veľkonočné

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Krémový prášok - vanilkový80gramov
cukor kryštálový300gramov
jablká1000gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo-
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový100mililitrov
vajce slepačie4kusy
voda400mililitrov

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor kryštálový 200 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 100 mililitrov

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, znovu vymiešame.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  maslo  múka polohrubá

Do múky vmiešame kypriaci prášok. Suchú zmes pridáme k mokrej zmesi a zmiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme na neho cesto a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.

3. Jablková kaša

jablká 1000 gramov

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrťky a vykrojíme z nich jaderníky. Postrúhame na hrubšom strúhadle. Jablká strúhame tak, že strúhame dužinu až nám v ruke zostane šupka.

4. 

voda 300 mililitrov  Krémový prášok - vanilkový 80 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

V hrnci vo vode rozmiešame pudingový prášok a cukor. Pridáme jablká. Zahrievaním uvedieme do varu a miešaním uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

5. 

Vychladnutú kašu rozotrieme po povrchu upečeného cesta.

6. 

Pokrájame na rovnaké rezy, ozdobíme a podávame. Uchovávame v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies