Sviatočný jablčný koláč
Výborný šťavnatý koláč na dni sviatočné. Podávame ozdobený šľahačkou a posypaný strúhanou čokoládou.
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Veľkonočné
Koláče
Kategórie
Koláče Veľkonočné Dezerty z jabĺk Sezóna - Jablká (zima) Sezóna - Jablká (jeseň) Jablkové koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
Krémový prášok - vanilkový | 80 | gramov | |
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
jablká | 1000 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 4 kusy • cukor kryštálový 200 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • voda 100 mililitrov
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, znovu vymiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/vymiesame.jpg)
2.
múka polohrubá 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • maslo • múka polohrubá
Do múky vmiešame kypriaci prášok. Suchú zmes pridáme k mokrej zmesi a zmiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme na neho cesto a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/pridame-muku.jpg)
3. Jablková kaša
jablká 1000 gramov
Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrťky a vykrojíme z nich jaderníky. Postrúhame na hrubšom strúhadle. Jablká strúhame tak, že strúhame dužinu až nám v ruke zostane šupka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/jablka-postruhame.jpg)
4.
voda 300 mililitrov • Krémový prášok - vanilkový 80 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
V hrnci vo vode rozmiešame pudingový prášok a cukor. Pridáme jablká. Zahrievaním uvedieme do varu a miešaním uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/jablcna-kasa.jpg)
5.
Vychladnutú kašu rozotrieme po povrchu upečeného cesta.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/jablcnu-kasu-rozotrieme.jpg)
6.
Pokrájame na rovnaké rezy, ozdobíme a podávame. Uchovávame v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000336/small/pokrajame.jpg)
Dobrú chuť!