Prepadávaný koláč
Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.
recept,fotorecept,videorecept,tvaroh jemný mäkký,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 225 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 400 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 150 | mililitrov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
múka polohrubá 400 gramov • cukor kryštálový 125 gramov • voda 200 mililitrov • olej slnečnicový 150 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • kakao - prášok 2 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.
2.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor vanilkový 12 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.
3.
Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.
4.
Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.
5.
Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.
6.
Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.
Dobrú chuť!