RECEPTY

Prepadávaný koláč

Prepadávaný koláč

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.

recept,fotorecept,videorecept,tvaroh jemný mäkký,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový225gramov
cukor vanilkový12gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva10gramov
maslo-
múka polohrubá400gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový150mililitrov
tvaroh jemný mäkký500gramov
vajce slepačie4kusy
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

múka polohrubá 400 gramov  cukor kryštálový 125 gramov  voda 200 mililitrov  olej slnečnicový 150 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.

3. 

maslo  múka polohrubá

Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.

4. 

Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.

5. 

Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.

6. 

Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies