RECEPTY

Dunajské rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbený recept na višňové dunajské rezy s krémom a čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,višne,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový30gramov
cukor práškový200gramov
kakao - prášok50gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo300gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá300gramov
poleva cukrárska čokoládová100gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
vajce slepačie4kusy
višne500gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

maslo 200 gramov  cukor práškový 200 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Maslo vymiešame s cukrom....

2. 

vajce slepačie 4 kusy  rum tmavý 1 polievková lyžica

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom rozšľaháme. Pridáme rum.

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom...

3. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva.

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do...

4. 

maslo

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu natrieme na plech vymastený maslom.

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu...

5. 

kakao - prášok 50 gramov  rum tmavý 1 polievková lyžica

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť prilejeme rum. Cesto natrieme na prvú vrstvu.

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť...

6. 

višne 500 gramov

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok. Pečieme 30 minút na 180° C.

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok....

7. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  maslo 100 gramov

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, primiešame maslo a pomaly natrieme na vychladené cesto s višňami.

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding....

8. Poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 gramov

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky, nakoniec ho polejeme čokoládovou polevou.

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky,...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť