svetvomne.sk

Dunajské rezy

    

Obľúbený recept na višňové dunajské rezy s krémom a čokoládovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava cesta

maslo 200 gramov  cukor práškový 200 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Príprava cesta

2. 

vajce slepačie 4 kusy  rum tmavý 1 polievková lyžica

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom rozšľaháme. Pridáme rum.

3. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva.

4. 

maslo

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu natrieme na plech vymastený maslom.

5. 

kakao - prášok 50 gramov  rum tmavý 1 polievková lyžica

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť prilejeme rum. Cesto natrieme na prvú vrstvu.

6. 

višne 500 gramov

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok. Pečieme 30 minút na 180° C.

7. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  maslo 100 gramov

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, primiešame maslo a pomaly natrieme na vychladené cesto s višňami.

Príprava krému

8. Poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 gramov

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky, nakoniec ho polejeme čokoládovou polevou.

Poleva

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť