svetvomne.sk

Krehký tvarohový koláč

Koláč z krehkého maslového cesta s tvarohovo-makovou plnkou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka polohrubá 250 g  cukor práškový 60 g  cukor vanilkový 8 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  maslo 125 g  vajce slepačie 1 ks

Do misy navážime múku, cukor, pridáme vanilkový cukor a sódu bikarbónu, premiešame. Potom pridáme zmäknuté nakrájané maslo a vajce.

Príprava cesta

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho v chlade pol hodinu odpočívať.

3. Tvarohová plnka

hrozienka 50 g  voda  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 PL  vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 90 g  múka hrubá 25 g

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody. Do misy vložíme tvaroh, pridáme smotanu, vajcia, cukor, múku a scedené hrozienka.

Tvarohová plnka

4. 

Dohladka vymiešame.

5. Maková plnka

mlieko polotučné 1,5% 80 ml  cukor kryštálový 50 g  mak mletý 100 g

V hrnci necháme zovrieť mlieko s cukrom, odstavíme ho z ohňa a primiešame mletý mak.

Maková plnka

6. Príprava koláča

múka polohrubá

Rúru predhrejeme a rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske (maslo v ňom sa dlhým spracovávaním topí preto pracujeme rýchlo).

Príprava koláča

7. 

Cesto vložíme do koláčovej formy.

8. 

Na cesto nalejeme tvarohovú plnku a makovou plnkou koláč vyzdobíme.

9. Pečieme

Koláč pečieme pri 180°C 30 minút.

Pečieme

10. 

Upečený koláč necháme dobre vychladnúť.

11. Servírujeme

Potom ho pokrájame a porcie opatrne naložíme na tanier. Cesto je veľmi krehké a pri servírovaní musíme dávať pozor aby sa nepolámalo. Konzumujeme ako zákusok - lyžičkou alebo dezertnou vidličkou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť