Bratislavské rožky z nekysnutého cesta
Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,mak mletý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor kryštálový | 70 | gramov | |
mak mletý | 100 | gramov | |
múka hladká | 350 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 1 | polievková lyžica | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
tuk stužený - margarín | 250 | gramov | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
voda | 0.005 | litra |
Recept
1. Príprava cesta
tuk stužený - margarín 250 gramov • múka hladká 350 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • soľ ¼ čajovej lyžičky
Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2cm.
3.
Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky.
4.
Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky.
5. Pečenie
Rohlíčky potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom, aby boli pekné a zlatisté. Pečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre 10 minút.
6. Príprava plnky
orechy vlašské mleté 100 gramov • mak mletý 100 gramov • cukor kryštálový 70 gramov • voda 0.005 litra
Do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy, alebo mak a jednu lyžicu lekváru.Môžme plniť aj tvarohovou plnkou s hrozienkami.
7.
Rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!