svetvomne.sk

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

    

Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor kryštálový70gramov
mak mletý100gramov
múka hladká350gramov
orechy vlašské mleté100gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)1polievková lyžica
soľ¼čajovej lyžičky
tuk stužený - margarín250gramov
vaječný žĺtok2kusy
voda0.005litra

1. Príprava cesta

tuk stužený - margarín 250 gramov  múka hladká 350 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  soľ ¼ čajovej lyžičky

Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2cm.

3. 

Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky.

4. 

Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečenie

Rohlíčky potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom, aby boli pekné a zlatisté. Pečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre 10 minút.

Pečenie

6. Príprava plnky

orechy vlašské mleté 100 gramov  mak mletý 100 gramov  cukor kryštálový 70 gramov  voda 0.005 litra

Do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy, alebo mak a jednu lyžicu lekváru.Môžme plniť aj tvarohovou plnkou s hrozienkami.

Príprava plnky

7. 

Rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť