Makovec

Rýchly a jednoduchý makový koláč so slivkovým lekvárom.
recept,fotorecept,mlieko acidofilné 3,6%,mak mletý,lekvár slivkový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 180 699 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 ?? | čajové lyžičky kcal | |
lekvár slivkový | 0 ?? | kcal | |
mak mletý | 100 541 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 1 ?? | liter kcal | |
múka polohrubá | 450 1602 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal |
Recept
1. Cesto
mlieko acidofilné 3,6% 1 liter • olej slnečnicový 100 mililitrov • cukor práškový 180 gramov • cukor vanilkový 20 gramov • múka polohrubá 450 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • mak mletý 100 gramov
Do acidofilného mlieka prilejeme olej, prisypeme práškový a vanilkový cukor, polohrubú múku a dobre rozmiešame. Pridáme sódu bikarbónu a opätovne zmes dobre premiešame. Nakoniec zamiešame mak.

2.
maslo • múka polohrubá • lekvár slivkový
Plech na pečenie(40x30) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Na cesto lyžičkou pravidelne rozmiestnime kúsky slivkového lekváru.

3.
Pečieme v rozohriatej rúre na 175°C 25 až 30 minút. Či je koláč upečený vyskúšame zapichnutím špajdle do neho. Po jej vytiahnutí sa nesmie jej koniec na pohmat lepiť.

Dobrú chuť!