Makovec
Rýchly a jednoduchý makový koláč so slivkovým lekvárom.
recept,fotorecept,mlieko acidofilné 3,6%,mak mletý,lekvár slivkový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 180 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 | čajové lyžičky | |
lekvár slivkový | - | ||
mak mletý | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko acidofilné 3,6% | 1 | liter | |
múka polohrubá | 450 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov |
Recept
1. Cesto
mlieko acidofilné 3,6% 1 liter • olej slnečnicový 100 mililitrov • cukor práškový 180 gramov • cukor vanilkový 20 gramov • múka polohrubá 450 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • mak mletý 100 gramov
Do acidofilného mlieka prilejeme olej, prisypeme práškový a vanilkový cukor, polohrubú múku a dobre rozmiešame. Pridáme sódu bikarbónu a opätovne zmes dobre premiešame. Nakoniec zamiešame mak.
2.
maslo • múka polohrubá • lekvár slivkový
Plech na pečenie(40x30) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Na cesto lyžičkou pravidelne rozmiestnime kúsky slivkového lekváru.
3.
Pečieme v rozohriatej rúre na 175°C 25 až 30 minút. Či je koláč upečený vyskúšame zapichnutím špajdle do neho. Po jej vytiahnutí sa nesmie jej koniec na pohmat lepiť.
Dobrú chuť!