RECEPTY

Kokosový koláčik so stéviou

Kokosový koláčik so stéviou

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnú sladkú chuť mu dodáva čerstvá stévia a kvalitná horká čokoláda ktorou je jemne ozdobený.

recept,fotorecept,Stévia Cukrová - rastlina,mlieko acidofilné 3,6%,kokos strúhaný,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Stévia Cukrová - rastlina20gramov
kokos strúhaný200gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
mlieko acidofilné 3,6%500mililitrov
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka polohrubá250gramov
vajce slepačie4kusy
voda50mililitrov
čokoláda 85%50gramov

 

Recept

1. Spracovanie čerstvej stévie

Stévia Cukrová - rastlina 20 gramov

Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v potrebnom množstve. Opláchneme ich pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v...

2. 

Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a v kuchynskom sekáčiku nasekáme čo najjemnejšie.

Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a...

3. 

voda 50 mililitrov

Prilejeme trochu vody a premixujeme.

Prilejeme trochu vody a premixujeme....

4. Cesto

mlieko acidofilné 3,6% 500 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  kokos strúhaný 200 gramov

V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko, vajíčka a kokos.

V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko,...

5. 

Do cesta primiešame pripravenú stéviu...

Do cesta primiešame pripravenú stéviu......

6. 

múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

... a múku s kypriacim práškom.

... a múku s kypriacim práškom....

7. 

Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (42x32 cm).

Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom...

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč rozkrájame a necháme vychladnúť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40...

9. 

čokoláda 85% 50 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu....

10. 

Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť