svetvomne.sk

Kokosový koláčik so stéviou

    

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnú sladkú chuť mu dodáva čerstvá stévia a kvalitná horká čokoláda ktorou je jemne ozdobený.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Spracovanie čerstvej stévie

Stévia Cukrová - rastlina 20 gramov

Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v potrebnom množstve. Opláchneme ich pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

Spracovanie čerstvej stévie

2. 

Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a v kuchynskom sekáčiku nasekáme čo najjemnejšie.

3. 

voda 50 mililitrov

Prilejeme trochu vody a premixujeme.

4. Cesto

mlieko acidofilné 3,6% 500 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  kokos strúhaný 200 gramov

V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko, vajíčka a kokos.

Cesto

5. 

Do cesta primiešame pripravenú stéviu...

6. 

múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

... a múku s kypriacim práškom.

7. 

Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (42x32 cm).

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč rozkrájame a necháme vychladnúť.

9. 

čokoláda 85% 50 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

10. 

Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť