Kokosový koláčik so stéviou

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnú sladkú chuť mu dodáva čerstvá stévia a kvalitná horká čokoláda ktorou je jemne ozdobený.
recept,fotorecept,Stévia Cukrová - rastlina,mlieko acidofilné 3,6%,kokos strúhaný,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
24
Hmotnosť porcie
63 g
Energia porcie
141 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia Cukrová - rastlina | 20 0 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 200 1386 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 8 | gramov kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 500 300 | mililitrov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda 85% | 50 300 | gramov kcal |
Recept
1. Spracovanie čerstvej stévie
Stévia Cukrová - rastlina 20 gramov
Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v potrebnom množstve. Opláchneme ich pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

2.
Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a v kuchynskom sekáčiku nasekáme čo najjemnejšie.


4. Cesto
mlieko acidofilné 3,6% 500 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • kokos strúhaný 200 gramov
V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko, vajíčka a kokos.

5.
Do cesta primiešame pripravenú stéviu...


7.
Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (42x32 cm).

8.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč rozkrájame a necháme vychladnúť.


10.
Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Dobrú chuť!