svetvomne.sk

Jablkový koláč s tvarohom

    

Rýchly veľký koláč zo zaváraných strúhaných jabĺk. Deťom na raňajky, desiatu i olovrant.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

jablká strúhané 900 gramov

Do hlbokej misy vysypeme nastrúhané zavárané jablká z dvoch 0,7 l fliaš.

2. 

mlieko acidofilné 3,6% 900 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  olej slnečnicový 100 mililitrov  cukor práškový 120 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky  cukor vanilkový 15 gramov

Pridáme acidofilné mlieko, vajíčka, olej, cukor, škoricu a vanilkový cukor. Dohladka rozmiešame.

3. 

múka hrubá 350 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Primiešame múku s práškom do pečiva.

4. 

Veľký plech (48x38cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do neho cesto.

5. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový 100 gramov  vajce slepačie 1 kus  pomarančová kôra 2 čajové lyžičky

Tvaroh rozmiešame s cukrom, vajíčkom a pomarančovou (prípadne citrónovou) kôrou.

6. 

Vložíme ho do vrecúška...

7. 

... a na cesto tvaroh cikcakovito nastriekame.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 60 minút. Po vychladnutí koláč nakrájame a podávame. Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť