Jablkový koláč z krehkého cesta
Ultra rýchly jesenný jablkový koláč z krehkého cesta na spríjemnenie pracovného popoludnia.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 60 | gramov | |
cukor škoricový | 1 | polievková lyžica | |
hrozienka | 3 | polievkové lyžice | |
jablká strúhané | 600 | gramov | |
kokos | 3 | polievkové lyžice | |
kokos strúhaný | 100 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 200 gramov • kokos strúhaný 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor práškový 60 gramov • maslo 200 gramov
Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto spracujeme rýchlo, tuk sa rýchlo topí a pri pomalom spracovaní sa cesto lepí na ruky a trhá.
2. Cesto rozvaľkáme
Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na hodinu do chladu. Schladené cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do čo najrozľahlejšieho tvaru (cesto sa začne po čase trhať). Rozvaľkané cesto prenesieme do kruhovej tortovej formy alebo do kruhovej formy na koláč, prstami pritlačíme a roztiahneme. Formu spravidla nepotierame tukom, cesto je dosť tukové.
3. Pnka
jablká strúhané 600 gramov • hrozienka 3 polievkové lyžice • cukor škoricový 1 polievková lyžica • kokos 3 polievkové lyžice
Plnku pripravíme postrúhaním jabĺk, do ktorých pridáme kokos, hrozienka, škoricový cukor. Všetko spolu premiešame.
4. Naplníme plnkou
Plnku rozložíme na plát cesta v okrúhlej forme, prikryjeme druhým plátom cesta.
5. Pečieme
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 20-30 minút.
Dobrú chuť!