svetvomne.sk

Jablkový koláč z krehkého cesta

    

Ultra rýchly jesenný jablkový koláč z krehkého cesta na spríjemnenie pracovného popoludnia.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor práškový60gramov
cukor škoricový1polievková lyžica
hrozienka3polievkové lyžice
jablká strúhané600gramov
kokos3polievkové lyžice
kokos strúhaný100gramov
maslo200gramov
múka hladká200gramov
vajce slepačie1kus

1. Príprava cesta

múka hladká 200 gramov  kokos strúhaný 100 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor práškový 60 gramov  maslo 200 gramov

Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto spracujeme rýchlo, tuk sa rýchlo topí a pri pomalom spracovaní sa cesto lepí na ruky a trhá.

Príprava cesta

2. Cesto rozvaľkáme

Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na hodinu do chladu. Schladené cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do čo najrozľahlejšieho tvaru (cesto sa začne po čase trhať). Rozvaľkané cesto prenesieme do kruhovej tortovej formy alebo do kruhovej formy na koláč, prstami pritlačíme a roztiahneme. Formu spravidla nepotierame tukom, cesto je dosť tukové.

Cesto rozvaľkáme

3. Pnka

jablká strúhané 600 gramov  hrozienka 3 polievkové lyžice  cukor škoricový 1 polievková lyžica  kokos 3 polievkové lyžice

Plnku pripravíme postrúhaním jabĺk, do ktorých pridáme kokos, hrozienka, škoricový cukor. Všetko spolu premiešame.

Pnka

4. Naplníme plnkou

Plnku rozložíme na plát cesta v okrúhlej forme, prikryjeme druhým plátom cesta.

Naplníme plnkou

5. Pečieme

Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 20-30 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť