svetvomne.sk

Rýchly tvarohový koláč z lístkového cesta

    

Recept na výborný tvarohový koláč s jablkami a hrozienkami. Nemusíte kombinovať tvaroh s mascarpone, možete použiť aj dvojnásobnú dávku tvarohu.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava cesta

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

Príprava cesta

2. 

Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech, ktorý sme predtým vypláchli vodou.

3. Príprava tvarohovej náplne

tvaroh jemný 20% tuku 250 gramov  mascarpone 250 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  cukor práškový 8 polievkových lyžíc  puding vanilkový - prášok 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% ½ litra  hrozienka 70 gramov

V miske vymiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový puding (zlatý klas), hrozienka, mlieko. Zmes bude trochu redšia, ale pri pečení stuhne.

Príprava tvarohovej náplne

4. 

Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na celý povrch cesta.

5. 

maslo 20 gramov

Na povrch rovnomerne postrúhame maslo.

6. Jablková pokrývka

jablká strúhané 300 gramov  škorica mletá

Nastrúhané jablká rozvrstvíme na tvarohovú náplň, posypeme ich škoricou.

Jablková pokrývka

7. 

Pečieme pri 180°C asi 20 minút.

8. 

Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť