svetvomne.sk

Rýchly tvarohový koláč z lístkového cesta

Recept na výborný tvarohový koláč s jablkami a hrozienkami. Nemusíte kombinovať tvaroh s mascarpone, možete použiť aj dvojnásobnú dávku tvarohu.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

Príprava cesta

2. 

Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech, ktorý sme predtým vypláchli vodou.

3. Príprava tvarohovej náplne

tvaroh jemný 20% tuku 250 g  mascarpone 250 g  cukor vanilkový 20 g  cukor práškový 8 PL  puding vanilkový - prášok 20 g  mlieko polotučné 1,5% ½ l  hrozienka 70 g

V miske vymiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový puding (zlatý klas), hrozienka, mlieko. Zmes bude trochu redšia, ale pri pečení stuhne.

Príprava tvarohovej náplne

4. 

Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na celý povrch cesta.

5. 

maslo 20 g

Na povrch rovnomerne postrúhame maslo.

6. Jablková pokrývka

jablká strúhané 300 g  škorica mletá

Nastrúhané jablká rozvrstvíme na tvarohovú náplň, posypeme ich škoricou.

Jablková pokrývka

7. 

Pečieme pri 180°C asi 20 minút.

8. 

Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť