Orechové jablkové kocky
Raňajkový múčnik, ak však na raňajky do druhého dňa niečo zostane.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
hrozienka | 60 | gramov | |
jablká strúhané | 500 | gramov | |
kakao - prášok | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 270 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
orechy vlašské | 60 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
jablká strúhané 500 gramov • cukor práškový 200 gramov • orechy vlašské 60 gramov
Jablká očistíme a nastrúhame na rezance. Zmiešame ich s cukrom a necháme 15 minút postáť. Orechy nasekáme nadrobno nožom alebo pomocou kuchynského sekáčika.
2.
vajce slepačie 3 kusy • maslo 100 gramov • hrozienka 60 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky • muškátový oriešok mletý
K jablkám pridáme rozšľahané vajíčka, roztopené vychladené maslo, orechy, vopred namočené a scedené hrozienka. Prisypeme škoricu a štipku muškátového orieška. Všetko dobre premiešame.
3.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Nakoniec dôkladne vmiešame múku s práškom do pečiva.
4.
Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech o rozmeroch asi 30x40cm a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri miernej teplote približne 35 minút. Pre skúšku upečenia zapichneme do koláča špajdľu, hneď ju vytiahneme, jej koniec musí byť suchý, nelepivý.
5.
kakao - prášok • cukor práškový
Koláč ešte horúci posypeme kakaom a práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame na kocky a servírujeme. Uchovávame v uzavretej nádobe aby neoschol.
Dobrú chuť!