svetvomne.sk

Orechové jablkové kocky

    

Raňajkový múčnik, ak však na raňajky do druhého dňa niečo zostane.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

jablká strúhané 500 gramov  cukor práškový 200 gramov  orechy vlašské 60 gramov

Jablká očistíme a nastrúhame na rezance. Zmiešame ich s cukrom a necháme 15 minút postáť. Orechy nasekáme nadrobno nožom alebo pomocou kuchynského sekáčika.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  maslo 100 gramov  hrozienka 60 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky  muškátový oriešok mletý

K jablkám pridáme rozšľahané vajíčka, roztopené vychladené maslo, orechy, vopred namočené a scedené hrozienka. Prisypeme škoricu a štipku muškátového orieška. Všetko dobre premiešame.

3. 

múka hladká 270 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Nakoniec dôkladne vmiešame múku s práškom do pečiva.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech o rozmeroch asi 30x40cm a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri miernej teplote približne 35 minút. Pre skúšku upečenia zapichneme do koláča špajdľu, hneď ju vytiahneme, jej koniec musí byť suchý, nelepivý.

5. 

kakao - prášok  cukor práškový

Koláč ešte horúci posypeme kakaom a práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame na kocky a servírujeme. Uchovávame v uzavretej nádobe aby neoschol.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť