svetvomne.sk

Cestoviny s údeným lososom

    

Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak3strúčiky
cestoviny - Trottole160gramov
hrášok100gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
limetková kôra1čajová lyžička
limetková šťava1polievková lyžica
losos údený50gramov
olej olivový2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
syr Parmezán40gramov

1. 

cestoviny - Trottole 160 gramov

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 3 strúčiky

Na oleji zľahka osmažíme plátky cesnaku.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  hrášok 100 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  limetková kôra 1 čajová lyžička  limetková šťava 1 polievková lyžica

Pridáme smotanu, hrášok, korenie, limetkovú kôru a šťavu. Spolu povaríme približne 5 minút.

4. 

syr Parmezán 20 gramov

Do omáčky pridáme mierne nedovarenú cestovinu s trochou slanej vody, v ktorej sa cestovina varila. Pridáme trochu nastrúhaného parmezánu.

5. 

Spolu povaríme, čím omáčku zredukujeme a jemným miešaním ňou obalíme a dovaríme cestovinu.

6. 

losos údený 50 gramov  syr Parmezán 20 gramov

Do každej porcie pridáme kúsky údeného lososa a hoblinky parmezánu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť