Cestoviny s údeným lososom

Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.
recept,fotorecept,cestoviny - Trottole,smotana na šľahanie (30-33% tuku),losos údený,limetková kôra,limetková šťava,Cestoviny
Cestoviny
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
259 g
Energia porcie
752 kcal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Cestoviny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cestoviny - Trottole | 160 581 | gramov kcal | |
hrášok | 100 76 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
limetková kôra | 1 7 | čajová lyžička kcal | |
limetková šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
losos údený | 50 85 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrov kcal | |
syr Parmezán | 40 157 | gramov kcal |
Recept


3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • hrášok 100 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • limetková kôra 1 čajová lyžička • limetková šťava 1 polievková lyžica
Pridáme smotanu, hrášok, korenie, limetkovú kôru a šťavu. Spolu povaríme približne 5 minút.

4.
syr Parmezán 20 gramov
Do omáčky pridáme mierne nedovarenú cestovinu s trochou slanej vody, v ktorej sa cestovina varila. Pridáme trochu nastrúhaného parmezánu.

5.
Spolu povaríme, čím omáčku zredukujeme a jemným miešaním ňou obalíme a dovaríme cestovinu.

6.
losos údený 50 gramov • syr Parmezán 20 gramov
Do každej porcie pridáme kúsky údeného lososa a hoblinky parmezánu.

Dobrú chuť!