Čokoládová krtkova torta
![Čokoládová krtkova torta](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002189/img_sk_4x3/cokoladova-krtkova-torta_00180.jpg)
Neutíchajúca popularita tejto skvelej klasickej torty, ktorá sa stala tradíciou mnohých generácií nás nenechala ľahostajných. Preto sme pripravili aj my preverený recept na jej prípravu. Je skutočne vynikajúca a jej príprava nenáročná, mňam!
recept,fotorecept,čokoláda,čokoláda,banány,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 4 | kusy | |
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
kakao - prášok | 40 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
mascarpone | 500 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 70 | mililitrov | |
múka polohrubá | 170 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 300 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
čokoláda | 130 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3414.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3408.jpg)
3.
maslo 80 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 70 mililitrov
Do žĺtkov zašľaháme zmäknuté maslo, olej a trochu mlieka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3417.jpg)
4.
kakao - prášok 40 gramov • čokoláda 80 gramov
Vmiešame kakao a mierne vychladenú čokoládu, ktorú sme rozpustili na pare.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3418.jpg)
5.
múka polohrubá 170 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Vmiešame múku s rozmiešaným kypriacim práškom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3421.jpg)
6.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3424.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3425.jpg)
8.
Cesto vylejeme do formy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3428.jpg)
9.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3430.jpg)
10.
Do vychladeného korpusu vydlabeme priehlbinu tak, aby nám na dne ostala časť korpusu a po bokoch tiež v šírke cca 1,5 cm.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3589.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3592.jpg)
12.
mascarpone 500 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 300 mililitrov
Do misy vložíme mascarpone a prilejeme smotanu na šľahanie. Vyšľaháme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3595.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3590.jpg)
14.
... a zamiešame do krému.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3600.jpg)
15.
Krém navrstvíme na banány a vytvarujeme do tvaru kopčeka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3604.jpg)
16.
Krém posypeme pomrveným korpusom, ktorý sme vydlabali pri tvorbe priehlbiny.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002189/small/IMG_3615.jpg)
Dobrú chuť!