Čokoládovo maková tortička
Sladká malá torta, z ktorej bude každému stačiť kúsok. Ak vám je málo, stačí ingrediencie zdvojnásobiť a použiť na pečenie väčšiu tortovú formu.
recept,fotorecept,mak mletý,čokoláda,čokoláda biela,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
džem jahodový | 2 | polievkové lyžice | |
mak mletý | 50 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
med | 60 | gramov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
pistácie | 15 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 20 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čokoláda | 100 | gramov | |
čokoláda biela | 100 | gramov | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
múka hladká 50 gramov • mak mletý 50 gramov • čokoláda 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice
Múku zmiešame s makom. Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli a necháme vychladnúť.
5.
rum tmavý 2 polievkové lyžice • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
Do žĺtkovej masy pridáme rum, škoricu, čokoládu...
6.
...a opäť vyšľaháme.
7.
Prisypeme a dobre rozmiešame múku s makom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
8.
Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm
Cesto vložíme do malej tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Formu buchneme o stôl a na stole roztočíme, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Pečieme pri 160°C asi 30 minút. Torta je upečená vtedy, ak do nej zapichnete špajdľu a tá po vytiahnutí zostane suchá.
10.
...rozotrieme a necháme tortu úplne vychladnúť.
12.
čokoláda biela 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 20 mililitrov
V parnom kúpeli rozpustíme čokoládu v smotane.
13.
Polevu nanesieme na okraj torty,...
14.
...potom ju na celú tortu vylejeme a podľa potreby jemne rozotrieme.
15.
Posypeme pistáciami a necháme stuhnúť v chlade.
16.
Nakrájame na porcie...
17.
...a môžeme ponúkať.
Dobrú chuť!