Čokoládovo maková tortička

Sladká malá torta, z ktorej bude každému stačiť kúsok. Ak vám je málo, stačí ingrediencie zdvojnásobiť a použiť na pečenie väčšiu tortovú formu.
recept,fotorecept,mak mletý,čokoláda,čokoláda biela,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›Ingrediencie
Ingrediencie
džem jahodový | 2 74 | polievkové lyžice kcal | |
mak mletý | 50 271 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
med | 60 197 | gramov kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
pistácie | 15 84 | gramov kcal | |
rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 20 63 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 3 140 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
čokoláda | 100 513 | gramov kcal | |
čokoláda biela | 100 539 | gramov kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
múka hladká 50 gramov • mak mletý 50 gramov • čokoláda 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice
Múku zmiešame s makom. Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli a necháme vychladnúť.



5.
rum tmavý 2 polievkové lyžice • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
Do žĺtkovej masy pridáme rum, škoricu, čokoládu...

6.
...a opäť vyšľaháme.

7.
Prisypeme a dobre rozmiešame múku s makom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

8.
Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm
Cesto vložíme do malej tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Formu buchneme o stôl a na stole roztočíme, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Pečieme pri 160°C asi 30 minút. Torta je upečená vtedy, ak do nej zapichnete špajdľu a tá po vytiahnutí zostane suchá.


10.
...rozotrieme a necháme tortu úplne vychladnúť.


12.
čokoláda biela 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 20 mililitrov
V parnom kúpeli rozpustíme čokoládu v smotane.

13.
Polevu nanesieme na okraj torty,...

14.
...potom ju na celú tortu vylejeme a podľa potreby jemne rozotrieme.

15.
Posypeme pistáciami a necháme stuhnúť v chlade.

16.
Nakrájame na porcie...

17.
...a môžeme ponúkať.

Dobrú chuť!