Gaštanová krtkova torta
Vynikajúca torta s chrumkavým mandľovým korpusom, plná šľahačky s kúskami čokolády.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda,gaštanové pyré mrazené,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 500 | gramov | |
jedlá želatina | 10 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
mandle | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda | 100 | gramov |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor kryštálový 60 gramov • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao.
2.
mandle 100 gramov
Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku nadrobno, pridáme ich do cesta a premiešame.
4.
Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
5.
Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút.
6. Šľahačková plnka
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • jedlá želatina 10 gramov • voda 100 mililitrov
Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku rozpustíme vo vode želatinu a mierne ju zahrejeme. Lyžicu šľahačky vložíme do hrnčeka so želatínou, zamiešame a obsah hrnčeka vylejeme do šľahačky. Rovnomerne rozmiešame.
8. Tortu poskladáme
gaštanové pyré mrazené 500 gramov
Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinárskou fóliou. Do misky rovnomerne roztlačíme rozmrazené gaštanové pyré tak, aby sme celú misku pokryli zvnútra.
9.
Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou.
10.
Navrch položíme upečený korpus. Prečnievajúce pyré na okrajoch jemne dotlačíme po obvode korpusu. Tortu uložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, najlepšie na noc.
11.
Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a odstránime fóliu.
12.
cukrárenské zdobenie - čokoládové
Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemne ich rukami vtlačíme do gaštanového pyré.
Dobrú chuť!