svetvomne.sk

Gaštanová krtkova torta

     

Vynikajúca torta s chrumkavým mandľovým korpusom, plná šľahačky s kúskami čokolády.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Korpus

vaječný žĺtok 3 ks  cukor kryštálový 60 g  kakao - prášok 2 PL

Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao.

Korpus

2. 

mandle 100 g

Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku nadrobno, pridáme ich do cesta a premiešame.

3. 

vaječný bielok 3 ks

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.

5. 

Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút.

6. Šľahačková plnka

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  jedlá želatina 10 g  voda 100 ml

Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku rozpustíme vo vode želatinu a mierne ju zahrejeme. Lyžicu šľahačky vložíme do hrnčeka so želatínou, zamiešame a obsah hrnčeka vylejeme do šľahačky. Rovnomerne rozmiešame.

Šľahačková plnka

7. 

čokoláda 100 g

Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ju do šľahačky.

8. Tortu poskladáme

gaštanové pyré mrazené 500 g

Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinárskou fóliou. Do misky rovnomerne roztlačíme rozmrazené gaštanové pyré tak, aby sme celú misku pokryli zvnútra.

Tortu poskladáme

9. 

Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou.

10. 

Navrch položíme upečený korpus. Prečnievajúce pyré na okrajoch jemne dotlačíme po obvode korpusu. Tortu uložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, najlepšie na noc.

11. 

Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a odstránime fóliu.

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemne ich rukami vtlačíme do gaštanového pyré.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť