Gaštanová krtkova torta
![Gaštanová krtkova torta](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000954/img_sk_4x3/gastanova-krtkova-torta_00180.jpg)
Vynikajúca torta s chrumkavým mandľovým korpusom, plná šľahačky s kúskami čokolády.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda,gaštanové pyré mrazené,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 500 | gramov | |
jedlá želatina | 10 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
mandle | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda | 100 | gramov |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor kryštálový 60 gramov • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao.
![Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vymiesame%20cukor%20s%20vajcami%20a%20kakaom.jpg?mtime=1728720160)
2.
mandle 100 gramov
Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku nadrobno, pridáme ich do cesta a premiešame.
![Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/pridame%20orechy.jpg?mtime=1728720150)
![Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vyslahany%20sneh.jpg?mtime=1728720168)
4.
Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
![Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/cesto%20vylejeme.jpg?mtime=1728720139)
5.
Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút.
![Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/upeceny%20korpus.jpg?mtime=1728720159)
6. Šľahačková plnka
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • jedlá želatina 10 gramov • voda 100 mililitrov
Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku rozpustíme vo vode želatinu a mierne ju zahrejeme. Lyžicu šľahačky vložíme do hrnčeka so želatínou, zamiešame a obsah hrnčeka vylejeme do šľahačky. Rovnomerne rozmiešame.
![Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/pripava%20zelatinovej%20slahacky.jpg?mtime=1728720158)
![Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ju do...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/slahacka%20s%20cokoladou.jpg?mtime=1728720159)
8. Tortu poskladáme
gaštanové pyré mrazené 500 gramov
Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinárskou fóliou. Do misky rovnomerne roztlačíme rozmrazené gaštanové pyré tak, aby sme celú misku pokryli zvnútra.
![Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vyložime%20s%20gastanovym%20pyre.jpg?mtime=1728720160)
9.
Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou.
![Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/naplnime%20slahackou.jpg?mtime=1728720150)
10.
Navrch položíme upečený korpus. Prečnievajúce pyré na okrajoch jemne dotlačíme po obvode korpusu. Tortu uložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, najlepšie na noc.
![Navrch položíme upečený korpus....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/na%20vrch%20polozime%20korpus.jpg?mtime=1728720149)
11.
Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a odstránime fóliu.
![Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/IMG_5016w.jpg?mtime=1728720140)
12.
cukrárenské zdobenie - čokoládové
Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemne ich rukami vtlačíme do gaštanového pyré.
![Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/IMG_5017w.jpg?mtime=1728720148)
Dobrú chuť!