RECEPTY

Trojposchodová gaštanová torta

Trojposchodová gaštanová torta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemná torta s gaštanovo tvarohovým krémom a banánmi. Torta je chuťovo vyvážená, tvorená z obľúbeného piškótového cesta a jednoducho zdobená. Nemusíte byť cukrári, aby ste ju zvládli. S našim postupom to hravo dokážete a pokojne ňou môžete gratulovať aj k 85. narodeninám.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

banány

1

950

kilogram

kcal

cukor práškový

300

1164

gramov

kcal

džem ríbezľový

0

??

kcal

gaštanové pyré mrazené

700

1477

gramov

kcal

kakao - prášok

1

31

polievková lyžica

kcal

kypriaci prášok do pečiva

20

15

gramov

kcal

maslo

200

1468

gramov

kcal

múka polohrubá

220

784

gramov

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

12

202

kusov

kcal

vaječný žĺtok

12

684

kusov

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

čokoláda 85%

100

600

gramov

kcal

 

Recept

1. Pečenie korpusov

Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm
Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm
Forma na tortu ø 13 cm

Formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie....

2. 

vaječný bielok 12 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

múka polohrubá 220 gramov  kypriaci prášok do pečiva 20 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom....

4. 

vaječný žĺtok 12 kusov  cukor práškový 150 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

5. 

olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 100 mililitrov

Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme olej a vodu. Premiešame.

Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme olej a vodu....

6. 

Prisypeme a zapracujeme pripravenú múku.

Prisypeme a zapracujeme pripravenú múku....

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

Cesto nalejeme do dvoch tretín najväčšej...

Cesto nalejeme do dvoch tretín najväčšej......

9. 

...a najmenšej formy.

...a najmenšej formy....

10. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Do zbytku cesta zamiešame kakao...

Do zbytku cesta zamiešame kakao......

11. 

...a vylejeme ho do strednej formy.

...a vylejeme ho do strednej formy....

12. 

Najväčšiu a strednú formu pečieme naraz približne 12-16 minút pri teplote 175-180°C. Či je cesto upečené vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vybratí zostať suchá. Cesto v najmenšej forme pečieme asi 8-10 minút.

Najväčšiu a strednú formu pečieme naraz...

13. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

14. 

gaštanové pyré mrazené 500 gramov  tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a tvaroh.

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a tvaroh....

15. 

Vymiešame dohladka.

Vymiešame dohladka....

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku....

17. 

Šľahačku vmiešame do krému a krém uložíme do chladničky. Necháme 20 minút ľahko stuhnúť.

Šľahačku vmiešame do krému a krém uložíme...

18. Čokoládové zdobenie

čokoláda 85% 100 gramov

Pokiaľ nám čiastočne tuhne krém v chladničke pripravíme si čokoládové a gaštanové zdobenie na tortu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Pokiaľ nám čiastočne tuhne krém v chladničke...

19. 

gaštanové pyré mrazené 150 gramov

Z rozmrazeného gaštanového pyré si môžeme vytvoriť guľôčky.

Z rozmrazeného gaštanového pyré si môžeme...

20. 

Guľôčky obalíme v čokoláde, poukladáme na mriežku a v chlade necháme stuhnúť.

Guľôčky obalíme v čokoláde, poukladáme na...

21. 

Ďalšie ozdoby môžeme vytvoriť tak, že si napríklad listy potrieme čokoládou...

Ďalšie ozdoby môžeme vytvoriť tak, že si...

22. 

...alebo na papier na pečenie nastriekame z čokolády mriežku. Po uložení a stuhnutí v chlade...

...alebo na papier na pečenie nastriekame z...

23. 

...čokoládu z listov...

...čokoládu z listov......

24. 

...i papiera jednoducho stiahneme.

...i papiera jednoducho stiahneme....

25. 

Veľký a stredný korpus prekrojíme na polovicu. Malý korpus prekrojíme na tretiny. Časť krému si odložíme na záverečné potretie torty. Krém primerane rozdelíme na korpusy a rozotrieme (viď foto).

Veľký a stredný korpus prekrojíme na polovicu....

26. 

banány 1 kilogram

Banány ošúpeme a pokrájame na tenšie kolieska. Banánové kolieska poukladáme na každú vrstvu krému.

Banány ošúpeme a pokrájame na tenšie...

27. 

džem ríbezľový

Tortu poskladáme. Spojíme veľké korpusy, stredné korpusy a malé korpusy. Na prechody medzi veľkosťami korpusov natrieme v jemnej vrstve džem. Celú tortu potiahneme krémom...

Tortu poskladáme. Spojíme veľké korpusy,...

28. 

gaštanové pyré mrazené 50 gramov

a ozdobíme čokoládovými ozdobami a jemne rozdrobeným gaštanovým pyré.

a ozdobíme čokoládovými ozdobami a jemne...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť