RECEPTY

Trojposchodová gaštanová torta

Trojposchodová gaštanová torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemná torta s gaštanovo tvarohovým krémom a banánmi. Torta je chuťovo vyvážená, tvorená z obľúbeného piškótového cesta a jednoducho zdobená. Nemusíte byť cukrári, aby ste ju zvládli. S našim postupom to hravo dokážete a pokojne ňou môžete gratulovať aj k 85. narodeninám.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány1kilogram
cukor práškový300gramov
džem ríbezľový-
gaštanové pyré mrazené700gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva20gramov
maslo200gramov
múka polohrubá220gramov
olej slnečnicový100mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok12kusov
vaječný žĺtok12kusov
voda100mililitrov
čokoláda 85%100gramov

 

Recept

1. Pečenie korpusov

Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm
Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm
Forma na tortu ø 13 cm

Formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie....

2. 

vaječný bielok 12 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

múka polohrubá 220 gramov  kypriaci prášok do pečiva 20 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom....

4. 

vaječný žĺtok 12 kusov  cukor práškový 150 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

5. 

olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 100 mililitrov

Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme olej a vodu. Premiešame.

Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme olej a vodu....

6. 

Prisypeme a zapracujeme pripravenú múku.

Prisypeme a zapracujeme pripravenú múku....

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

Cesto nalejeme do dvoch tretín najväčšej...

Cesto nalejeme do dvoch tretín najväčšej......

9. 

...a najmenšej formy.

...a najmenšej formy....

10. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Do zbytku cesta zamiešame kakao...

Do zbytku cesta zamiešame kakao......

11. 

...a vylejeme ho do strednej formy.

...a vylejeme ho do strednej formy....

12. 

Najväčšiu a strednú formu pečieme naraz približne 12-16 minút pri teplote 175-180°C. Či je cesto upečené vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vybratí zostať suchá. Cesto v najmenšej forme pečieme asi 8-10 minút.

Najväčšiu a strednú formu pečieme naraz...

13. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

14. 

gaštanové pyré mrazené 500 gramov  tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a tvaroh.

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a tvaroh....

15. 

Vymiešame dohladka.

Vymiešame dohladka....

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku....

17. 

Šľahačku vmiešame do krému a krém uložíme do chladničky. Necháme 20 minút ľahko stuhnúť.

Šľahačku vmiešame do krému a krém uložíme...

18. Čokoládové zdobenie

čokoláda 85% 100 gramov

Pokiaľ nám čiastočne tuhne krém v chladničke pripravíme si čokoládové a gaštanové zdobenie na tortu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Pokiaľ nám čiastočne tuhne krém v chladničke...

19. 

gaštanové pyré mrazené 150 gramov

Z rozmrazeného gaštanového pyré si môžeme vytvoriť guľôčky.

Z rozmrazeného gaštanového pyré si môžeme...

20. 

Guľôčky obalíme v čokoláde, poukladáme na mriežku a v chlade necháme stuhnúť.

Guľôčky obalíme v čokoláde, poukladáme na...

21. 

Ďalšie ozdoby môžeme vytvoriť tak, že si napríklad listy potrieme čokoládou...

Ďalšie ozdoby môžeme vytvoriť tak, že si...

22. 

...alebo na papier na pečenie nastriekame z čokolády mriežku. Po uložení a stuhnutí v chlade...

...alebo na papier na pečenie nastriekame z...

23. 

...čokoládu z listov...

...čokoládu z listov......

24. 

...i papiera jednoducho stiahneme.

...i papiera jednoducho stiahneme....

25. 

Veľký a stredný korpus prekrojíme na polovicu. Malý korpus prekrojíme na tretiny. Časť krému si odložíme na záverečné potretie torty. Krém primerane rozdelíme na korpusy a rozotrieme (viď foto).

Veľký a stredný korpus prekrojíme na polovicu....

26. 

banány 1 kilogram

Banány ošúpeme a pokrájame na tenšie kolieska. Banánové kolieska poukladáme na každú vrstvu krému.

Banány ošúpeme a pokrájame na tenšie...

27. 

džem ríbezľový

Tortu poskladáme. Spojíme veľké korpusy, stredné korpusy a malé korpusy. Na prechody medzi veľkosťami korpusov natrieme v jemnej vrstve džem. Celú tortu potiahneme krémom...

Tortu poskladáme. Spojíme veľké korpusy,...

28. 

gaštanové pyré mrazené 50 gramov

a ozdobíme čokoládovými ozdobami a jemne rozdrobeným gaštanovým pyré.

a ozdobíme čokoládovými ozdobami a jemne...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť