Trojposchodová gaštanová torta
![Trojposchodová gaštanová torta](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002032/img_sk_4x3/trojposchodova-gastanova-torta_00180.jpg)
Jemná torta s gaštanovo tvarohovým krémom a banánmi. Torta je chuťovo vyvážená, tvorená z obľúbeného piškótového cesta a jednoducho zdobená. Nemusíte byť cukrári, aby ste ju zvládli. S našim postupom to hravo dokážete a pokojne ňou môžete gratulovať aj k 85. narodeninám.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 1 | kilogram | |
cukor práškový | 300 | gramov | |
džem ríbezľový | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 700 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
kypriaci prášok do pečiva | 20 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
múka polohrubá | 220 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 12 | kusov | |
vaječný žĺtok | 12 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda 85% | 100 | gramov |
Recept
1. Pečenie korpusov
Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm
Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm
Forma na tortu ø 13 cm
Formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7888.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7891.jpg)
3.
múka polohrubá 220 gramov • kypriaci prášok do pečiva 20 gramov
Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7903.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7900.jpg)
5.
olej slnečnicový 100 mililitrov • voda 100 mililitrov
Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme olej a vodu. Premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7906.jpg)
6.
Prisypeme a zapracujeme pripravenú múku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7908.jpg)
7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7914.jpg)
8.
Cesto nalejeme do dvoch tretín najväčšej...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7921.jpg)
9.
...a najmenšej formy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7920.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7918.jpg)
11.
...a vylejeme ho do strednej formy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7922.jpg)
12.
Najväčšiu a strednú formu pečieme naraz približne 12-16 minút pri teplote 175-180°C. Či je cesto upečené vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vybratí zostať suchá. Cesto v najmenšej forme pečieme asi 8-10 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_7926.jpg)
13.
maslo 200 gramov • cukor práškový 150 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8047.jpg)
14.
gaštanové pyré mrazené 500 gramov • tvaroh jemný mäkký 500 gramov
Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a tvaroh.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8063.jpg)
15.
Vymiešame dohladka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8064.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8069.jpg)
17.
Šľahačku vmiešame do krému a krém uložíme do chladničky. Necháme 20 minút ľahko stuhnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8073.jpg)
18. Čokoládové zdobenie
čokoláda 85% 100 gramov
Pokiaľ nám čiastočne tuhne krém v chladničke pripravíme si čokoládové a gaštanové zdobenie na tortu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8088.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8100.jpg)
20.
Guľôčky obalíme v čokoláde, poukladáme na mriežku a v chlade necháme stuhnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8101.jpg)
21.
Ďalšie ozdoby môžeme vytvoriť tak, že si napríklad listy potrieme čokoládou...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8095.jpg)
22.
...alebo na papier na pečenie nastriekame z čokolády mriežku. Po uložení a stuhnutí v chlade...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8092.jpg)
23.
...čokoládu z listov...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8098.jpg)
24.
...i papiera jednoducho stiahneme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8097.jpg)
25.
Veľký a stredný korpus prekrojíme na polovicu. Malý korpus prekrojíme na tretiny. Časť krému si odložíme na záverečné potretie torty. Krém primerane rozdelíme na korpusy a rozotrieme (viď foto).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8075.jpg)
26.
banány 1 kilogram
Banány ošúpeme a pokrájame na tenšie kolieska. Banánové kolieska poukladáme na každú vrstvu krému.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8077.jpg)
27.
Tortu poskladáme. Spojíme veľké korpusy, stredné korpusy a malé korpusy. Na prechody medzi veľkosťami korpusov natrieme v jemnej vrstve džem. Celú tortu potiahneme krémom...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8085.jpg)
28.
gaštanové pyré mrazené 50 gramov
a ozdobíme čokoládovými ozdobami a jemne rozdrobeným gaštanovým pyré.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002032/small/IMG_8220.jpg)
Dobrú chuť!