svetvomne.sk

Mascarpone torta s bielou čokoládou

    

Jednoduchá svieža torta z mascarpone, šľahačky a bielej čokolády s čučoriedkami.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový3polievkové lyžice
džem čučoriedkový-
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mascarpone500gramov
múka polohrubá3polievkové lyžice
olej slnečnicový3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
čokoláda biela100gramov
čučoriedky-

1. 

vaječný bielok 3 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Pridáme a zamiešame olej.

4. 

múka polohrubá 3 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Prisypeme múku, kypriaci prášok a premiešame.

5. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

6. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri teplote 180°.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  čokoláda biela 100 gramov

Smotanu prevaríme s čokoládou a necháme vychladiť. Vyšľaháme...

8. 

mascarpone 500 gramov

...a vmiešame mascarpone.

9. 

Korpus vyklopíme na podnos a odstránime papier na pečenie.

10. 

džem čučoriedkový  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Potrieme džemom rozmiešaným s citrónovou šťavou.

11. 

Na tortu založíme kruh z formy a rovnomerne nanesieme plnku.

12. 

čučoriedky

Na vrch torty poukladáme čučoriedky.

13. 

Necháme 3-4 hodiny postáť v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť