Mascarpone torta s bielou čokoládou
Jednoduchá svieža torta z mascarpone, šľahačky a bielej čokolády s čučoriedkami.
recept,fotorecept,čokoláda biela,mascarpone,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
džem čučoriedkový | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 500 | gramov | |
múka polohrubá | 3 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čokoláda biela | 100 | gramov | |
čučoriedky | - |
Recept
4.
múka polohrubá 3 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Prisypeme múku, kypriaci prášok a premiešame.
5.
Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.
6.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri teplote 180°.
7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • čokoláda biela 100 gramov
Smotanu prevaríme s čokoládou a necháme vychladiť. Vyšľaháme...
9.
Korpus vyklopíme na podnos a odstránime papier na pečenie.
10.
džem čučoriedkový • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Potrieme džemom rozmiešaným s citrónovou šťavou.
11.
Na tortu založíme kruh z formy a rovnomerne nanesieme plnku.
13.
Necháme 3-4 hodiny postáť v chlade.
Dobrú chuť!