Veselá veľkonočná torta Zajko

Skvelá mascarpone torta s broskyňami. Z našej torty bol za pomoci detí vytvorený jednoduchý zajačik, veľkonočne vyzdobený farebnými cukríkmi v tvare vajíčok. Je však samozrejmosťou, že vy si vašu tortičku môžete vyzdobiť podľa vlastných predstáv. Bude rovnako vynikajúco chutiť!
recept,fotorecept,mascarpone,broskyne kompótované,Torty,Veľkonočné
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 900 567 | gramov kcal | |
cukor práškový | 280 1087 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukríky- veľkonočné vajíčka | 0 ?? | kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 20 15 | gramov kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramov kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 160 570 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 60 540 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | štipky kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 8 135 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 8 456 | kusov kcal | |
voda | 60 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.



5.
Vmiešame pripravenú múku...


7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8.
Plech na pečenie 42cm x 32 cm
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 8 minút pri teplote 180°C.

9.
vaječný bielok 4 kusy • soľ 1 štipka • múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 60 gramov • kakao - prášok 1 polievková lyžica • olej slnečnicový 30 mililitrov • voda 30 mililitrov
Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm
Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté cesto ako cesto na plech, podľa vyššie uvedených krokov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút pri teplote 180°C. Či je korpus upečený vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vytiahnutí zostať suchá.

10.
maslo 200 gramov • cukor práškový 160 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.



13.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do krému.


15.
...zbytok nadrobno.

16.
Z kruhového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme ho na polovicu.

17.
Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi štvrtinu krému a poukladáme broskyne pokrájané na plátky.

18.
Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na pečenie a položíme ho na dosku jemne posypanú práškovým cukrom. Na plát natrieme asi dve štvrtiny krému a posypeme broskyňami pokrájanými nadrobno. Jemne povtláčame.

19.
Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na rovnako široké pásy.

20.
Pláty postupne stáčame a napájame.

21.
Vzniknutú veľkú roládu preložíme na pripravený korpus s krémom a broskyňami (najlepšie sa prekladá pomocou tenkej plastovej doštičky).

22.
Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si asi 3 lyžice necháme na potretie povrchu torty.

23.
čokoláda • cukríky- veľkonočné vajíčka
Na tortu položíme druhú polovicu kruhového korpusu a potrieme krémom. Odkrojením bočných vrchných častí torty do oblúka vytvoríme uši zajka a vyzdobíme čokoládou. Pred podávaním dozdobíme cukríkami.

24.
Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc a môžeme nakrájať.

Dobrú chuť!