RECEPTY

Veselá veľkonočná torta Zajko

Veselá veľkonočná torta Zajko

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Skvelá mascarpone torta s broskyňami. Z našej torty bol za pomoci detí vytvorený jednoduchý zajačik, veľkonočne vyzdobený farebnými cukríkmi v tvare vajíčok. Je však samozrejmosťou, že vy si vašu tortičku môžete vyzdobiť podľa vlastných predstáv. Bude rovnako vynikajúco chutiť!

recept,fotorecept,mascarpone,broskyne kompótované,Torty,Veľkonočné

Torty

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované

900

567

gramov

kcal

cukor práškový

280

1087

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukríky- veľkonočné vajíčka

0

??

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

20

15

gramov

kcal

mascarpone

500

1935

gramov

kcal

maslo

200

1468

gramov

kcal

múka polohrubá

160

570

gramov

kcal

olej slnečnicový

60

540

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

soľ

2

0

štipky

kcal

tvaroh jemný mäkký

250

298

gramov

kcal

vaječný bielok

8

135

kusov

kcal

vaječný žĺtok

8

456

kusov

kcal

voda

60

0

mililitrov

kcal

čokoláda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom....

3. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

4. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Prilejeme olej, vodu a prešľaháme.

Prilejeme olej, vodu a prešľaháme....

5. 

Vmiešame pripravenú múku...

Vmiešame pripravenú múku......

6. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao.

...a kakao....

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 8 minút pri teplote 180°C.

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na...

9. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica  olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm

Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté cesto ako cesto na plech, podľa vyššie uvedených krokov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút pri teplote 180°C. Či je korpus upečený vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vytiahnutí zostať suchá.

Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté...

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 160 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

11. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Primiešame tvaroh...

Primiešame tvaroh......

12. 

mascarpone 500 gramov

...a mascarpone.

...a mascarpone....

13. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do krému.

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú...

14. 

broskyne kompótované 900 gramov

Časť broskýň pokrájame na tenké plátky,...

Časť broskýň pokrájame na tenké...

15. 

...zbytok nadrobno.

...zbytok nadrobno....

16. 

Z kruhového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme ho na polovicu.

Z kruhového korpusu odstránime papier na...

17. 

Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi štvrtinu krému a poukladáme broskyne pokrájané na plátky.

Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi...

18. 

cukor práškový

Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na pečenie a položíme ho na dosku jemne posypanú práškovým cukrom. Na plát natrieme asi dve štvrtiny krému a posypeme broskyňami pokrájanými nadrobno. Jemne povtláčame.

Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na...

19. 

Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na rovnako široké pásy.

Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na...

20. 

Pláty postupne stáčame a napájame.

Pláty postupne stáčame a napájame....

21. 

Vzniknutú veľkú roládu preložíme na pripravený korpus s krémom a broskyňami (najlepšie sa prekladá pomocou tenkej plastovej doštičky).

Vzniknutú veľkú roládu preložíme na...

22. 

Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si asi 3 lyžice necháme na potretie povrchu torty.

Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si...

23. 

čokoláda  cukríky- veľkonočné vajíčka

Na tortu položíme druhú polovicu kruhového korpusu a potrieme krémom. Odkrojením bočných vrchných častí torty do oblúka vytvoríme uši zajka a vyzdobíme čokoládou. Pred podávaním dozdobíme cukríkami.

Na tortu položíme druhú polovicu kruhového...

24. 

Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc a môžeme nakrájať.

Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť