RECEPTY

Veselá veľkonočná torta Zajko

Veselá veľkonočná torta Zajko

Skvelá mascarpone torta s broskyňami. Z našej torty bol za pomoci detí vytvorený jednoduchý zajačik, veľkonočne vyzdobený farebnými cukríkmi v tvare vajíčok. Je však samozrejmosťou, že vy si vašu tortičku môžete vyzdobiť podľa vlastných predstáv. Bude rovnako vynikajúco chutiť!

recept,fotorecept,mascarpone,broskyne kompótované,Torty,Veľkonočné

Torty

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  Veľkonočné  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované900gramov
cukor práškový280gramov
cukor práškový-
cukríky- veľkonočné vajíčka-
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva20gramov
mascarpone500gramov
maslo200gramov
múka polohrubá160gramov
olej slnečnicový60mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ2štipky
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
voda60mililitrov
čokoláda-

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

3. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

4. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Prilejeme olej, vodu a prešľaháme.

5. 

Vmiešame pripravenú múku...

6. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8. 

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 8 minút pri teplote 180°C.

9. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica  olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm

Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté cesto ako cesto na plech, podľa vyššie uvedených krokov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút pri teplote 180°C. Či je korpus upečený vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vytiahnutí zostať suchá.

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 160 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

11. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Primiešame tvaroh...

12. 

mascarpone 500 gramov

...a mascarpone.

13. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do krému.

14. 

broskyne kompótované 900 gramov

Časť broskýň pokrájame na tenké plátky,...

15. 

...zbytok nadrobno.

16. 

Z kruhového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme ho na polovicu.

17. 

Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi štvrtinu krému a poukladáme broskyne pokrájané na plátky.

18. 

cukor práškový

Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na pečenie a položíme ho na dosku jemne posypanú práškovým cukrom. Na plát natrieme asi dve štvrtiny krému a posypeme broskyňami pokrájanými nadrobno. Jemne povtláčame.

19. 

Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na rovnako široké pásy.

20. 

Pláty postupne stáčame a napájame.

21. 

Vzniknutú veľkú roládu preložíme na pripravený korpus s krémom a broskyňami (najlepšie sa prekladá pomocou tenkej plastovej doštičky).

22. 

Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si asi 3 lyžice necháme na potretie povrchu torty.

23. 

čokoláda  cukríky- veľkonočné vajíčka

Na tortu položíme druhú polovicu kruhového korpusu a potrieme krémom. Odkrojením bočných vrchných častí torty do oblúka vytvoríme uši zajka a vyzdobíme čokoládou. Pred podávaním dozdobíme cukríkami.

24. 

Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc a môžeme nakrájať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies