svetvomne.sk

Smotanovo-piškótová torta

     

Jemná a lahodná torta bez masla, ktorou sa zavďačíte aj tomu najväčšiemu maškrtníkovi.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor trstinový 80 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

kakao - prášok 15 g  voda 3 PL  múka polohrubá 100 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  vaječný bielok 5 ks  soľ

K vaječným žĺtkom primiešame kakao a vodu. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh. Múku zmiešame so sódou bikarbónou. Do kakaového základu, postupne a striedavo, primiešavame múku a sneh z bielkov.

3. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

4. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

5. 

broskyne kompótované 540 g

Broskyne nakrájame na mesiačiky.

6. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 800 g  med 60 g

Smotanu vymiešame s medom.

7. 

Tortový korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovice. Jednu polovicu vložíme späť do formy.

8. 

piškóty 175 g

Na korpus poukladáme polovicu pripravených piškót...

9. 

...a na ne uložíme mesiačiky broskýň.

10. 

Navrstvíme smotanu.

11. 

Poukladáme druhú polovicu piškót.

12. 

Prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme. Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

13. 

Vyšľaháme smotanu do tuha (prípadne s použitím stužovača šľahačky) a celú tortu šľahačkou natrieme. Ozdobíme cukrárenským zdobením, v našom prípade sme použili slnečnicové semienka obalené v 3 druhoch čokolády. Pred samotným podávaním, odporúčame nechať šľahačku na torte zatuhnúť v chlade aspoň hodinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť