RECEPTY

Smotanovo-piškótová torta

Smotanovo-piškótová torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemná a lahodná torta bez masla, ktorou sa zavďačíte aj tomu najväčšiemu maškrtníkovi.

recept,fotorecept,broskyne kompótované,piškóty,smotana kyslá (14-18% tuku),Torty,Zákusky

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované

540

341

gramov

kcal

cukor trstinový

80

317

gramov

kcal

jedlá sóda (sóda bikarbóna)

½

0

čajovej lyžičky

kcal

kakao - prášok

15

46

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

med

60

197

gramov

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

piškóty

175

695

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

800

1280

gramov

kcal

soľ

0

??

kcal

vaječný bielok

5

85

kusov

kcal

vaječný žĺtok

5

285

kusov

kcal

voda

3

0

polievkové lyžice

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor trstinový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

2. 

kakao - prášok 15 gramov  voda 3 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  vaječný bielok 5 kusov  soľ

K vaječným žĺtkom primiešame kakao a vodu. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh. Múku zmiešame so sódou bikarbónou. Do kakaového základu, postupne a striedavo, primiešavame múku a sneh z bielkov.

K vaječným žĺtkom primiešame kakao a vodu. Z...

3. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm)...

4. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

5. 

broskyne kompótované 540 gramov

Broskyne nakrájame na mesiačiky.

Broskyne nakrájame na mesiačiky....

6. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 800 gramov  med 60 gramov

Smotanu vymiešame s medom.

Smotanu vymiešame s medom....

7. 

Tortový korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovice. Jednu polovicu vložíme späť do formy.

Tortový korpus rozkrojíme pozdĺžne na...

8. 

piškóty 175 gramov

Na korpus poukladáme polovicu pripravených piškót...

Na korpus poukladáme polovicu pripravených...

9. 

...a na ne uložíme mesiačiky broskýň.

...a na ne uložíme mesiačiky broskýň....

10. 

Navrstvíme smotanu.

Navrstvíme smotanu....

11. 

Poukladáme druhú polovicu piškót.

Poukladáme druhú polovicu piškót....

12. 

Prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme. Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

Prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne...

13. 

Vyšľaháme smotanu do tuha (prípadne s použitím stužovača šľahačky) a celú tortu šľahačkou natrieme. Ozdobíme cukrárenským zdobením, v našom prípade sme použili slnečnicové semienka obalené v 3 druhoch čokolády. Pred samotným podávaním, odporúčame nechať šľahačku na torte zatuhnúť v chlade aspoň hodinu.

Vyšľaháme smotanu do tuha (prípadne s...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť