Smotanovo-piškótová torta

Jemná a lahodná torta bez masla, ktorou sa zavďačíte aj tomu najväčšiemu maškrtníkovi.
recept,fotorecept,broskyne kompótované,piškóty,smotana kyslá (14-18% tuku),Torty,Zákusky
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 540 341 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 80 317 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kakao - prášok | 15 46 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
med | 60 197 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
piškóty | 175 695 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 800 1280 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 3 0 | polievkové lyžice kcal |
Recept

2.
kakao - prášok 15 gramov • voda 3 polievkové lyžice • múka polohrubá 100 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • vaječný bielok 5 kusov • soľ
K vaječným žĺtkom primiešame kakao a vodu. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh. Múku zmiešame so sódou bikarbónou. Do kakaového základu, postupne a striedavo, primiešavame múku a sneh z bielkov.

3.
Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

4.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.



7.
Tortový korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovice. Jednu polovicu vložíme späť do formy.


9.
...a na ne uložíme mesiačiky broskýň.

10.
Navrstvíme smotanu.

11.
Poukladáme druhú polovicu piškót.

12.
Prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme. Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

13.
Vyšľaháme smotanu do tuha (prípadne s použitím stužovača šľahačky) a celú tortu šľahačkou natrieme. Ozdobíme cukrárenským zdobením, v našom prípade sme použili slnečnicové semienka obalené v 3 druhoch čokolády. Pred samotným podávaním, odporúčame nechať šľahačku na torte zatuhnúť v chlade aspoň hodinu.

Dobrú chuť!