svetvomne.sk

Smotanovo-piškótová torta

    

Jemná a lahodná torta bez masla, ktorou sa zavďačíte aj tomu najväčšiemu maškrtníkovi.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor trstinový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

kakao - prášok 15 gramov  voda 3 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  vaječný bielok 5 kusov  soľ

K vaječným žĺtkom primiešame kakao a vodu. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh. Múku zmiešame so sódou bikarbónou. Do kakaového základu, postupne a striedavo, primiešavame múku a sneh z bielkov.

3. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

4. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

5. 

broskyne kompótované 540 gramov

Broskyne nakrájame na mesiačiky.

6. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 800 gramov  med 60 gramov

Smotanu vymiešame s medom.

7. 

Tortový korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovice. Jednu polovicu vložíme späť do formy.

8. 

piškóty 175 gramov

Na korpus poukladáme polovicu pripravených piškót...

9. 

...a na ne uložíme mesiačiky broskýň.

10. 

Navrstvíme smotanu.

11. 

Poukladáme druhú polovicu piškót.

12. 

Prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme. Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

13. 

Vyšľaháme smotanu do tuha (prípadne s použitím stužovača šľahačky) a celú tortu šľahačkou natrieme. Ozdobíme cukrárenským zdobením, v našom prípade sme použili slnečnicové semienka obalené v 3 druhoch čokolády. Pred samotným podávaním, odporúčame nechať šľahačku na torte zatuhnúť v chlade aspoň hodinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť