svetvomne.sk

Nepečená tvarohová torta

    

Jednoduchý a rýchly receptík na osviežujúcu ovocnú tortu s piškótami, tvarohom a smotanou. V horúcom lete je pastvou pre oči rovnako ako pre rozpálené telo.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Agar (prášok)10gramov
citrónová kôra1čajová lyžička
citrónová šťava½decilitra
cukor kryštálový4polievkové lyžice
maliny250gramov
piškóty150gramov
piškóty dlhé150gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)500gramov
tvaroh mäkký500gramov
voda1deciliter
černice125gramov
čučoriedky125gramov

1. 

piškóty 150 gramov  piškóty dlhé 150 gramov

Okrúhlu rozoberaciu tortovú formu vystelieme piškótami.

2. 

voda 1 deciliter  Agar (prášok) 10 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička  citrónová šťava ½ decilitra  tvaroh mäkký 500 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 gramov  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice

V hrnčeku necháme zovrieť agar v troche vody. Pridáme cukor, citrónovú kôru a šťavu, tvaroh, smotanu a chvíľu prehrejeme.

3. 

černice 125 gramov  maliny 125 gramov

Pridáme ovocie a jemne zamiešame.

4. 

čučoriedky 125 gramov  maliny 125 gramov

Krem zatepla vlejeme opatre rovnomerne do vystlanej formy a na vrch nasypeme zvyšné ovocie. Necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky. V lete poskytne vítané osvieženie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť