svetvomne.sk

Nepečená tvarohová torta

     

Jednoduchý a rýchly receptík na osviežujúcu ovocnú tortu s piškótami, tvarohom a smotanou. V horúcom lete je pastvou pre oči rovnako ako pre rozpálené telo.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Agar (prášok)10gramov
Citrónová kôra1čajová lyžička
Citrónová šťava½decilitra
Cukor kryštálový4polievkové lyžice
Maliny250gramov
Piškóty150gramov
Piškóty dlhé150gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)500gramov
Tvaroh mäkký500gramov
Voda1deciliter
Černice125gramov
Čučoriedky125gramov

1. 

piškóty 150 g  piškóty dlhé 150 g

Okrúhlu rozoberaciu tortovú formu vystelieme piškótami.

2. 

voda 1 dl  Agar (prášok) 10 g  citrónová kôra 1 ČL  citrónová šťava ½ dl  tvaroh mäkký 500 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 g  cukor kryštálový 4 PL

V hrnčeku necháme zovrieť agar v troche vody. Pridáme cukor, citrónovú kôru a šťavu, tvaroh, smotanu a chvíľu prehrejeme.

3. 

černice 125 g  maliny 125 g

Pridáme ovocie a jemne zamiešame.

4. 

čučoriedky 125 g  maliny 125 g

Krem zatepla vlejeme opatre rovnomerne do vystlanej formy a na vrch nasypeme zvyšné ovocie. Necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky. V lete poskytne vítané osvieženie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť