Nepečená jablkovo-mascarpone torta

Mimoriadne chutná, šťavnatá tortička.
recept,fotorecept,jablká,mascarpone,Torty,Nepečené,Sezónne recepty
Torty
Kategórie
Torty › Nepečené › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Nepečené torty › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
| citrónová šťava | 20 5 | mililitrov kcal | |
| cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
| cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
| cukrárenské zdobenie - čokoládové | 80 380 | gramov kcal | |
| jablká | 800 488 | gramov kcal | |
| jogurt biely 3,5% tuku | 50 35 | gramov kcal | |
| kakao - prášok | 0 ?? | kcal | |
| mascarpone | 300 1161 | gramov kcal | |
| maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
| olej kokosový | 30 267 | gramov kcal | |
| puding vanilkový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
| sušienky maslové | 250 1225 | gramov kcal | |
| tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 250 225 | gramov kcal | |
| voda | 400 0 | mililitrov kcal | |
| škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept



4.
Sušienkovú drť vložíme do tortovej formy a dobre utlačíme. Uložíme do chladničky.

5. Jablková plnka
jablká 800 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu a vodu. 10 minút povaríme.


7.
...prilejeme do jabĺk a prevaríme do zhustnutia. Miešame jemne aby sme jablká nerozbili. Necháme čiastočne vychladnúť.


9.
Jablkovú plnku rovnomerne rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme dochladnúť.

10. Mascarpone-tvarohový krém
mascarpone 300 gramov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov • cukor práškový 80 gramov • jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov
Mascarpone vymiešame s tvarohom, cukrom a jogurtom.

11.
cukrárenské zdobenie - čokoládové 80 gramov
Do krému vmiešame drobné kúsky čokolády - cukrárenského čokoládového zdobenia.

12.
Krém natrieme na jablkovú plnku a uhladíme.

13. Tip na zdobenie
Na papier na pečenie nakreslíme jablko, papier poprekladáme a vystrihneme nakreslené jablko. Vďaka poprekladaniu papiera nám vznikne viac šablón jabĺk.

14.
Papierové jablká poukladáme na tortu.


16.
Tortu necháme v chlade tuhnúť aspoň 4 hodiny do podávania. Pred podávaním nakrájame na väčšie či menšie porcie podľa chuti, alebo podľa počtu hostí.

Dobrú chuť!























