svetvomne.sk

Mascarpone šachovnicová torta s banánmi

    

Fantastická mascarpone krémová torta plná sladkých banánov. Vytvorenie šachovnicového vzoru sa zdá možno komplikované, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché. Stačí len dodržať náš postup, ktorý je rozpísaný vo väčšom počte jednoduchých krokov pre rýchlejšie zvládnutie.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 150 gramov

Do misy vložíme zmäknuté maslo a pridáme cukor.

2. 

Vymiešame.

3. 

mascarpone 500 gramov  tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Primiešame mascarpone a tvaroh.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

5. 

Šľahačku zamiešame do krému.

6. 

Krém uložíme do chladničky.

7. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

8. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor krupica 120 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

9. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Prilejeme vodu, olej a rozmiešame.

10. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Postupne primiešavame múku s rozmiešaným kypriacim práškom a sneh z vaječných bielkov.

11. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej a vysypanej múkou.

12. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

13. 

vaječný bielok 5 kusov  vaječný žĺtok 5 kusov  cukor krupica 120 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  múka polohrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček  kakao - prášok 20 gramov  maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame vodu a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

14. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

15. 

Bledý a tmavý vychladený korpus prekrojíme .

16. 

Na prekrojenom, ale ešte nerozdelenom korpuse si pomocou misiek...

17. 

...naznačíme tri kruhy. Ostrým nožom vykrojíme kolieska.

18. 

Následne kolieska opatrne porozkladáme. Prvú vrstvu korpusu vytvoríme z veľkého tmavého, stredného bledého a malého tmavého kolieska.

19. 

džem višňový 350 gramov

Prvý korpus potrieme polovicou džemu.

20. 

Mascarpone plnku rozdelíme na štvrtiny. Jednu štvrtinu natrieme na prvý korpus.

21. 

banány 600 gramov

Banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska (uvedené množstvo, je množstvo na celú tortu).

22. 

Časť banánov poukladáme na plnku.

23. 

Pokračujeme tvorbou druhej vrstvy, pričom teraz bude veľké koliesko bledé, stredné tmavé a malé bledé. Rozotrieme druhú štvrtinu krému a poukladáme banány.

24. 

Poskladáme tretiu vrstvu. Veľké koliesko tmavé, stredné bledé, malé tmavé.

25. 

Túto vrstvu potrieme druhou polovicou džemu a treťou štvrtinou krému. Poukladáme poslednú vrstvu banánov. Nakoniec uložíme posledné kolieska (bledé, tmavé, bledé) a celú tortu potrieme v tenkej vrstve zvyšným krémom. Uložíme na najmenej 4 hodiny do chladničky.

26. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 180 gramov

Smotanu na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli a rozpustíme v nej nalámanú čokoládu.

27. 

Necháme vychladnúť...

28. 

...a polejeme stuhnutú tortu. Opäť vložíme do chladničky a necháme tuhnúť najlepšie do druhého dňa.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť