Mascarpone šachovnicová torta s banánmi
Fantastická mascarpone krémová torta plná sladkých banánov. Vytvorenie šachovnicového vzoru sa zdá možno komplikované, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché. Stačí len dodržať náš postup, ktorý je rozpísaný vo väčšom počte jednoduchých krokov pre rýchlejšie zvládnutie.
recept,fotorecept,mascarpone,banány,Torty,Zákusky
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 600 | gramov | |
cukor krupica | 240 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
džem višňový | 350 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | balíčky | |
mascarpone | 500 | gramov | |
maslo | 0 | ||
maslo | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 340 | gramov | |
múka polohrubá | 0 | ||
olej slnečnicový | 200 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 600 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 10 | kusov | |
vaječný žĺtok | 10 | kusov | |
voda | 200 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 180 | gramov |
Recept
2.
Vymiešame.
4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.
5.
Šľahačku zamiešame do krému.
6.
Krém uložíme do chladničky.
10.
múka polohrubá 180 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Postupne primiešavame múku s rozmiešaným kypriacim práškom a sneh z vaječných bielkov.
11.
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej a vysypanej múkou.
12.
Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.
13.
vaječný bielok 5 kusov • vaječný žĺtok 5 kusov • cukor krupica 120 gramov • voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov • múka polohrubá 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček • kakao - prášok 20 gramov • maslo • múka polohrubá
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame vodu a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
14.
Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.
15.
Bledý a tmavý vychladený korpus prekrojíme .
16.
Na prekrojenom, ale ešte nerozdelenom korpuse si pomocou misiek...
17.
...naznačíme tri kruhy. Ostrým nožom vykrojíme kolieska.
18.
Následne kolieska opatrne porozkladáme. Prvú vrstvu korpusu vytvoríme z veľkého tmavého, stredného bledého a malého tmavého kolieska.
20.
Mascarpone plnku rozdelíme na štvrtiny. Jednu štvrtinu natrieme na prvý korpus.
21.
banány 600 gramov
Banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska (uvedené množstvo, je množstvo na celú tortu).
22.
Časť banánov poukladáme na plnku.
23.
Pokračujeme tvorbou druhej vrstvy, pričom teraz bude veľké koliesko bledé, stredné tmavé a malé bledé. Rozotrieme druhú štvrtinu krému a poukladáme banány.
24.
Poskladáme tretiu vrstvu. Veľké koliesko tmavé, stredné bledé, malé tmavé.
25.
Túto vrstvu potrieme druhou polovicou džemu a treťou štvrtinou krému. Poukladáme poslednú vrstvu banánov. Nakoniec uložíme posledné kolieska (bledé, tmavé, bledé) a celú tortu potrieme v tenkej vrstve zvyšným krémom. Uložíme na najmenej 4 hodiny do chladničky.
26.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 180 gramov
Smotanu na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli a rozpustíme v nej nalámanú čokoládu.
27.
Necháme vychladnúť...
28.
...a polejeme stuhnutú tortu. Opäť vložíme do chladničky a necháme tuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Dobrú chuť!