Nepečený pudingový zákusok s banánmi
Niečo pre milovníkov pudingu! Vyskúšajte tento nepečený dezert z keksov, piškót, pudingu, banánov, šľahačky a tvarohu! Nezabudnite! Najlepšie chutí, keď je dobre vychladený!
recept,fotorecept,keks pšeničný kakao,piškóty dlhé,banány,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 1 | kilogram | |
cukor krupica | 120 | gramov | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
kakao - prášok | - | ||
keks pšeničný kakao | 40 | kusov | |
mlieko plnotučné 3,5% | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 1200 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
piškóty dlhé | 28 | kusov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
puding čokoládový - prášok | 37 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 250 | gramov |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% • keks pšeničný kakao 40 kusov
Keks ľahko namočíme do mlieka a striedavo...
3.
mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov • cukor krupica 60 gramov • múka hladká 25 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Polovicu mlieka s cukrom privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame múku a pudingový prášok. Prilejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding.
4.
Uvarený puding nanesieme na piškóty (pomedzi keks).
5.
banány 1 kilogram
Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a poukladáme na vanilkový puding.
6.
mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov • cukor krupica 60 gramov • múka hladká 25 gramov • puding čokoládový - prášok 37 gramov
Polovicu mlieka s cukrom privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame múku a pudingový prášok. Prilejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding.
7.
Banány zalejeme čokoládovým pudingom. Necháme vychladnúť.
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • cukor práškový 100 gramov • tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov
Smotanu na šľahanie vyšľaháme, vmiešame do nej cukor a tvaroh. Na zákusok môžete použiť aj len vyšľahanú smotanu.
9.
Tvarohovú šľahačku natrieme na zákusok.
10.
Na zákusok poukladáme papierové prúžky v rovnakých rozostupoch. Posypeme preosiatym kakaom. Opatrným prekladaním papierových prúžkov...
11.
...a posýpaním preosiatym kakaom...
12.
...vytvoríme na zákusku ozdobnú mriežku.
13.
Necháme stuhnúť v chlade. Pokrájame na porcie podľa chuti.
Dobrú chuť!