RECEPTY

Banánová strecha

Banánová strecha

Skvelý nepečený zákusok z keksov, s banánmi, maslovou plnkou a čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,banány,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány3kusy
cukor kryštálový50gramov
cukor práškový50gramov
keks pšeničný220gramov
keks pšeničný kakao220gramov
maslo200gramov
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
mlieko plnotučné 3,5%-
puding vanilkový - prášok37gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
čokoláda na varenie 55%100gramov

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 37 gramov

V mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného premiešania.

2. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

3. 

rum tmavý 3 polievkové lyžice

Vmiešame puding a rum. Vyšľaháme do peny.

4. 

keks pšeničný 220 gramov  keks pšeničný kakao 220 gramov  mlieko plnotučné 3,5%

Na dosku si rozprestrieme alobal dvojmo. Keksy na alobal šachovnicovo rozložíme v troch radoch po šesť kusov (ukladáme na výšku). Jemne ich prevlhčíme mliekom (nesmú sa premáčať).

5. 

Na keksy natrieme polovicou plnky.

6. 

Opäť poukladáme keksy šachovnicovo, avšak opačne ako prvý krát. Bledý keks musí vychádzať na tmavý. Ľahko prevlhčíme mliekom.

7. 

Natrieme druhú polovicu plnky.

8. 

banány 3 kusy

Do stredu poukladáme ošúpané banány, ktoré na koncoch skrojíme, aby sme získali čo najrovnejšie časti.

9. 

Okraje alobalu nadvihneme a vytvoríme strechu. Ľahko popritláčame, alobal spojíme, zákusok do neho zabalíme a dáme na noc stuhnúť do chladu.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov

Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.

11. 

Čokoládovou polevou zákusok polejme a opäť necháme stuhnúť.

12. 

Zákusok je najlepší 2-3 dni odležaný, kedy sa keks dôkladne prevlhčí. Porcie krájame tak, aby nám rez nevychádzal v spojoch.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies