svetvomne.sk

Banánová strecha

     

Skvelý nepečený zákusok z keksov, s banánmi, maslovou plnkou a čokoládovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  cukor kryštálový 50 g  puding vanilkový - prášok 37 g

V mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného premiešania.

2. 

maslo 200 g  cukor práškový 50 g

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

3. 

rum tmavý 3 PL

Vmiešame puding a rum. Vyšľaháme do peny.

4. 

keks pšeničný 220 g  keks pšeničný kakao 220 g  mlieko plnotučné 3,5%

Na dosku si rozprestrieme alobal dvojmo. Keksy na alobal šachovnicovo rozložíme v troch radoch po šesť kusov (ukladáme na výšku). Jemne ich prevlhčíme mliekom (nesmú sa premáčať).

5. 

Na keksy natrieme polovicou plnky.

6. 

Opäť poukladáme keksy šachovnicovo, avšak opačne ako prvý krát. Bledý keks musí vychádzať na tmavý. Ľahko prevlhčíme mliekom.

7. 

Natrieme druhú polovicu plnky.

8. 

banány 3 ks

Do stredu poukladáme ošúpané banány, ktoré na koncoch skrojíme, aby sme získali čo najrovnejšie časti.

9. 

Okraje alobalu nadvihneme a vytvoríme strechu. Ľahko popritláčame, alobal spojíme, zákusok do neho zabalíme a dáme na noc stuhnúť do chladu.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 ml  čokoláda na varenie 55% 100 g

Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.

11. 

Čokoládovou polevou zákusok polejme a opäť necháme stuhnúť.

12. 

Zákusok je najlepší 2-3 dni odležaný, kedy sa keks dôkladne prevlhčí. Porcie krájame tak, aby nám rez nevychádzal v spojoch.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť