svetvomne.sk

Nepečený tvarohovo-broskyňový dezert

     

Veľmi chutná, jednoduchá maškrtka z obľúbených pšeničných kakaových keksov.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor trstinový 50 g  puding vanilkový - prášok 37 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.

2. 

maslo 80 g

Do takmer vychladeného pudingu zamiešame maslo...

3. 

tvaroh jemný mäkký 250 g

...a zašľaháme tvaroh.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 g

Ušľaháme šľahačku....

5. 

...a vmiešame ju do krému.

6. 

Časť krému odoberieme a odložíme na záverečné zdobenie.

7. 

broskyne kompótované 820 g  rum tmavý 20 ml

Z broskyňového kompótu zlejeme nálev. Asi polovicu z neho (150ml) zmiešame s rumom.

8. 

Broskyne pokrájame na plátky.

9. 

sušienky kakaové 360 g

Jednu tretinu pripravených pšeničných kakaových sušienok ľahko namočíme do kompótovej šťavy s rumom a poukladáme na plech do tvaru obdĺžnika.

10. 

Na každú sušienku položíme dva plátky broskýň.

11. 

Navrstvíme polovicu krému.

12. 

Opäť kladieme namáčané keksy, na ne broskyne a druhú polovicu krému.

13. 

Položíme poslednú tretinu namočených sušienok. Ozdobíme ich krémom...

14. 

...a plátkami broskýň. Necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, tuhnúť v chlade. Potom pokrájame podľa tvaru sušienok a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť