Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.
recept,fotorecept,bravčová krkovička,cibuľa,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová krkovička | 800 2296 | gramov kcal | |
cibuľa | 400 176 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
žemľa | 6 ?? | kusov kcal |
Recept
1. Príprava mäsa
bravčová krkovička 800 gramov • soľ • horčica plnotučná • paprika červená mletá • korenie čierne mleté
Bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na 6 rezňov. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na dosku posolíme, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a korením.

2. Príprava cibule
cibuľa 400 gramov
Mäso naskladáme na seba a pripravíme si cibuľu. Očistíme ju a nakrájame na mesiačiky.

3. Pečieme cigánsku
olej slnečnicový 50 mililitrov
Na panvicu dáme trochu oleja a do rozohriateho vložíme mäso. Zakryjeme pokrievkou a 4 minúty podusíme.

4.
Odokryjeme, mäso obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty odokryté.

5. Pečieme cibuľu
Mäso z panvice vyberieme a uchováme v teple. Do panvice s výpekom vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou podusíme 4 minúty.

6.
žemľa 6 kusov • horčica plnotučná
Veľké žemle prekrojíme a potrieme jednu polovicu horčicou podľa chuti.

7.
Na horčicu položíme teplé mäso.

8.
Na mäso rozložíme osmaženú cibuľu. Zakryjeme druhou polovicou prekrojenej žemle.

Dobrú chuť!