Bravčová cigánska
![Bravčová cigánska](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000421/img_sk_4x3/bravcova-ciganska_00180.jpg)
Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.
recept,fotorecept,bravčová krkovička,cibuľa,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová krkovička | 800 | gramov | |
cibuľa | 400 | gramov | |
horčica plnotučná | 0 | ||
korenie čierne mleté | - | ||
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
žemľa | 6 | kusov |
Recept
1. Príprava mäsa
bravčová krkovička 800 gramov • soľ • horčica plnotučná • paprika červená mletá • korenie čierne mleté
Bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na 6 rezňov. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na dosku posolíme, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a korením.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/brav-krkovicka.jpg)
2. Príprava cibule
cibuľa 400 gramov
Mäso naskladáme na seba a pripravíme si cibuľu. Očistíme ju a nakrájame na mesiačiky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/maso-cibula.jpg)
3. Pečieme cigánsku
olej slnečnicový 50 mililitrov
Na panvicu dáme trochu oleja a do rozohriateho vložíme mäso. Zakryjeme pokrievkou a 4 minúty podusíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/smazime-zakryte.jpg)
4.
Odokryjeme, mäso obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty odokryté.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/smazime-odkryte.jpg)
5. Pečieme cibuľu
Mäso z panvice vyberieme a uchováme v teple. Do panvice s výpekom vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou podusíme 4 minúty.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/cibula.jpg)
6.
žemľa 6 kusov • horčica plnotučná
Veľké žemle prekrojíme a potrieme jednu polovicu horčicou podľa chuti.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/natrieme-horcicu.jpg)
7.
Na horčicu položíme teplé mäso.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/maso.jpg)
8.
Na mäso rozložíme osmaženú cibuľu. Zakryjeme druhou polovicou prekrojenej žemle.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/na-maso-cibulu.jpg)
Dobrú chuť!