RECEPTY

Jemná plnená fašírka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,cibuľa,Bravčové mäso,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi recept-
bravčové mleté mäso1kilogram
cesnak4strúčiky
cibuľa300gramov
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
petržlenová vňať-
rožok biely250gramov
soľ2čajové lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie10kusov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme a olúpeme.

2. 

rožok biely 250 gramov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.

3. 

bravčové mleté mäso 1 kilogram  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky

Do hlbokej misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie. Primiešame namočené rožky.

4. 

cibuľa 300 gramov

Očistíme a nakrájame cibuľu a prisypeme ju k mäsu.

5. 

vajce slepačie 4 kusy  cesnak 4 strúčiky

Pridáme vajíčka a očistené, prelisované strúčiky cesnaku.

6. 

Zamiešame a ponorným mixérom zmixujeme.

7. 

strúhanka

Na doštičku nasypeme strúhanku, do oválu rozložíme mäso. Cez stred poukladáme vajíčka...

8. 

petržlenová vňať

...a petržlenovú vňať podľa chuti.

9. 

masť bravčová

Okraje spojíme a vytvoríme fašírku. Posypeme strúhankou a z doštičky prekotúľame do hlbokého, masťou vymasteného pekáča.

10. 

Pečieme prikryté 45 min. pri teplote 180°C. Odokryjeme a zapečieme 15 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies