Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,cibuľa,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi recept | 0 ?? | kcal | |
bravčové mleté mäso | 1 2600 | kilogram kcal | |
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¾ 13 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
rožok biely | 250 718 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 10 880 | kusov kcal |
Recept

2.
rožok biely 250 gramov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov
Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.

3.
bravčové mleté mäso 1 kilogram • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky
Do hlbokej misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie. Primiešame namočené rožky.


5.
vajce slepačie 4 kusy • cesnak 4 strúčiky
Pridáme vajíčka a očistené, prelisované strúčiky cesnaku.

6.
Zamiešame a ponorným mixérom zmixujeme.

7.
Na doštičku nasypeme strúhanku, do oválu rozložíme mäso. Cez stred poukladáme vajíčka...


9.
Okraje spojíme a vytvoríme fašírku. Posypeme strúhankou a z doštičky prekotúľame do hlbokého, masťou vymasteného pekáča.

10.
Pečieme prikryté 45 min. pri teplote 180°C. Odokryjeme a zapečieme 15 minút.


Dobrú chuť!