Jemná plnená fašírka
Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,cibuľa,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi recept | - | ||
bravčové mleté mäso | 1 | kilogram | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
petržlenová vňať | - | ||
rožok biely | 250 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 10 | kusov |
Recept
2.
rožok biely 250 gramov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov
Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.
3.
bravčové mleté mäso 1 kilogram • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky
Do hlbokej misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie. Primiešame namočené rožky.
5.
vajce slepačie 4 kusy • cesnak 4 strúčiky
Pridáme vajíčka a očistené, prelisované strúčiky cesnaku.
6.
Zamiešame a ponorným mixérom zmixujeme.
7.
Na doštičku nasypeme strúhanku, do oválu rozložíme mäso. Cez stred poukladáme vajíčka...
9.
Okraje spojíme a vytvoríme fašírku. Posypeme strúhankou a z doštičky prekotúľame do hlbokého, masťou vymasteného pekáča.
10.
Pečieme prikryté 45 min. pri teplote 180°C. Odokryjeme a zapečieme 15 minút.
Dobrú chuť!