Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,bravčové pliecko,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 300 894 | gramov kcal | |
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
huby sušené | 150 188 | gramov kcal | |
kapusta kvasená | 500 100 | gramov kcal | |
kečup ostrý | 2 35 | polievkové lyžice kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
lečo sterilizované | 300 135 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 6 313 | polievkových lyžíc kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
strúhanka | 4 224 | polievkové lyžice kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polievková lyžica kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 3 0 | polievkové lyžice kcal | |
zemiaky | 2.5 2300 | kilogramu kcal | |
škrob kukuričný | 1 19 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
zemiaky 2.5 kilogramu • vajce slepačie 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cesnak 6 strúčikov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • múka hladká 6 polievkových lyžíc • strúhanka 4 polievkové lyžice
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

2.
Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

3. Plnka z kyslej kapusty
cibuľa 100 gramov • kapusta kvasená 500 gramov • huby sušené 150 gramov • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • soľ zeleninová
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s trochou oleja. Pridáme kyslú kapustu a vopred namočené, scedené sušené hríby. Všetko spolu 15 - 20 minút udusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme zeleninovú soľ.

4. Mäsová plnka
cibuľa 150 gramov • bravčové pliecko 300 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • sójová omáčka 1 polievková lyžica • kečup ostrý 2 polievkové lyžice
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme umyté na slížiky nakrájané bravčové mäso, korenie, soľ, sójovú omáčku a kečup. Podlejeme zarovno mäsa vodou a 30 minút dusíme, tak aby sa nám voda vyparila, ale mäso neprihorelo.

5.
lečo sterilizované 300 gramov • škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 3 polievkové lyžice
Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a podľa potreby môžeme zahustiť škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody.

6. Servírujeme
Upečené placky položíme na tanier, na každú dáme časť plnky a zakryjeme druhou plackou. Zvlášť chutné sú s tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!