RECEPTY

Plnené zemiakové placky

Plnené zemiakové placky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,bravčové pliecko,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko

300

894

gramov

kcal

cesnak

6

33

strúčikov

kcal

cibuľa

250

110

gramov

kcal

huby sušené

150

188

gramov

kcal

kapusta kvasená

500

100

gramov

kcal

kečup ostrý

2

35

polievkové lyžice

kcal

korenie majorán sušený

2

21

čajové lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

lečo sterilizované

300

135

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

150

72

mililitrov

kcal

múka hladká

6

313

polievkových lyžíc

kcal

olej fritovací

0

??

kcal

olej slnečnicový

1

135

polievková lyžica

kcal

soľ

3

0

čajové lyžičky

kcal

soľ zeleninová

0

??

kcal

strúhanka

4

224

polievkové lyžice

kcal

sójová omáčka

1

21

polievková lyžica

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

voda

3

0

polievkové lyžice

kcal

zemiaky

2.5

2300

kilogramu

kcal

škrob kukuričný

1

19

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. 

zemiaky 2.5 kilogramu  vajce slepačie 4 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cesnak 6 strúčikov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  múka hladká 6 polievkových lyžíc  strúhanka 4 polievkové lyžice

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame....

2. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj...

3. Plnka z kyslej kapusty

cibuľa 100 gramov  kapusta kvasená 500 gramov  huby sušené 150 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  soľ zeleninová

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s trochou oleja. Pridáme kyslú kapustu a vopred namočené, scedené sušené hríby. Všetko spolu 15 - 20 minút udusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme zeleninovú soľ.

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s...

4. Mäsová plnka

cibuľa 150 gramov  bravčové pliecko 300 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  sójová omáčka 1 polievková lyžica  kečup ostrý 2 polievkové lyžice

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme umyté na slížiky nakrájané bravčové mäso, korenie, soľ, sójovú omáčku a kečup. Podlejeme zarovno mäsa vodou a 30 minút dusíme, tak aby sa nám voda vyparila, ale mäso neprihorelo.

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji,...

5. 

lečo sterilizované 300 gramov  škrob kukuričný 1 čajová lyžička  voda 3 polievkové lyžice

Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a podľa potreby môžeme zahustiť škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody.

Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a...

6. Servírujeme

Upečené placky položíme na tanier, na každú dáme časť plnky a zakryjeme druhou plackou. Zvlášť chutné sú s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť