Plnené zemiakové placky
Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,bravčové pliecko,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 300 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 250 | gramov | |
huby sušené | 150 | gramov | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
kečup ostrý | 2 | polievkové lyžice | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
lečo sterilizované | 300 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 6 | polievkových lyžíc | |
olej fritovací | - | ||
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
soľ zeleninová | - | ||
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
sójová omáčka | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 3 | polievkové lyžice | |
zemiaky | 2.5 | kilogramu | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
zemiaky 2.5 kilogramu • vajce slepačie 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cesnak 6 strúčikov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • múka hladká 6 polievkových lyžíc • strúhanka 4 polievkové lyžice
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.
2.
Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.
3. Plnka z kyslej kapusty
cibuľa 100 gramov • kapusta kvasená 500 gramov • huby sušené 150 gramov • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • soľ zeleninová
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s trochou oleja. Pridáme kyslú kapustu a vopred namočené, scedené sušené hríby. Všetko spolu 15 - 20 minút udusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme zeleninovú soľ.
4. Mäsová plnka
cibuľa 150 gramov • bravčové pliecko 300 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • sójová omáčka 1 polievková lyžica • kečup ostrý 2 polievkové lyžice
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme umyté na slížiky nakrájané bravčové mäso, korenie, soľ, sójovú omáčku a kečup. Podlejeme zarovno mäsa vodou a 30 minút dusíme, tak aby sa nám voda vyparila, ale mäso neprihorelo.
5.
lečo sterilizované 300 gramov • škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 3 polievkové lyžice
Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a podľa potreby môžeme zahustiť škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody.
6. Servírujeme
Upečené placky položíme na tanier, na každú dáme časť plnky a zakryjeme druhou plackou. Zvlášť chutné sú s tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!