svetvomne.sk

Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bravčové mäso (karé, pliecko, stehno)300gramov
Cesnak6strúčikov
Cibuľa250gramov
Huby sušené150gramov
Kapusta kvasená500gramov
Kečup ostrý2polievkové lyžice
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Lečo sterilizované300gramov
Majorán2čajové lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
Múka hladká6polievkových lyžíc
Olej fritovací
Olej slnečnicový1polievková lyžica
Soľ3čajové lyžičky
Soľ zeleninová
Strúhanka4polievkové lyžice
Sójová omáčka1polievková lyžica
Vajce slepačie4kusy
Voda3polievkové lyžice
Zemiaky2.5kilogramu
Škrob kukuričný1čajová lyžička

1. 

zemiaky 2.5 kg  vajce slepačie 4 ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cesnak 6 strúčikov  soľ 2 ČL  majorán 2 ČL  múka hladká 6 PL  strúhanka 4 PL

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

2. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

3. Plnka z kyslej kapusty

cibuľa 100 g  kapusta kvasená 500 g  huby sušené 150 g  olej slnečnicový 1 PL  soľ zeleninová

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s trochou oleja. Pridáme kyslú kapustu a vopred namočené, scedené sušené hríby. Všetko spolu 15 - 20 minút udusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme zeleninovú soľ.

Plnka z kyslej kapusty

4. Mäsová plnka

cibuľa 150 g  bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 300 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL  sójová omáčka 1 PL  kečup ostrý 2 PL

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme umyté na slížiky nakrájané bravčové mäso, korenie, soľ, sójovú omáčku a kečup. Podlejeme zarovno mäsa vodou a 30 minút dusíme, tak aby sa nám voda vyparila, ale mäso neprihorelo.

Mäsová plnka

5. 

lečo sterilizované 300 g  škrob kukuričný 1 ČL  voda 3 PL

Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a podľa potreby môžeme zahustiť škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody.

6. Servírujeme

Upečené placky položíme na tanier, na každú dáme časť plnky a zakryjeme druhou plackou. Zvlášť chutné sú s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť