svetvomne.sk

Karfiolovo brokolicové fašírky so syrom

    

Chutné a nadýchané zeleninové fašírky so syrom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brokolica1kus
cibuľa1kus
karfiol1kus
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%0.05litra
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
múka polohrubá4polievkové lyžice
olej fritovací-
olej slnečnicový-
soľ¼čajovej lyžičky
soľ zeleninová1čajová lyžička
strúhanka-
strúhanka4polievkové lyžice
syr Gouda100gramov
vajce slepačie2kusy
voda300mililitrov

1. 

karfiol 1 kus  brokolica 1 kus

Karfiol a brokolicu prepláchneme vodou a nasekáme na drobné kúsky.

2. 

cibuľa 1 kus  olej slnečnicový

Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku.

3. 

voda 300 mililitrov

Pridáme karfiol s brokolicou, chvíľku popražíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 0.05 litra  vajce slepačie 2 kusy  múka polohrubá 4 polievkové lyžice  strúhanka 4 polievkové lyžice  syr Gouda 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva ¼ čajovej lyžičky

Medzitým si v miske rozmiešame mlieko, vajcia, múku, kypriaci prášok, strúhanku a na jemno postrúhaný syr.

5. 

Takto pripravenú zmes pridáme k udusenej karfiolovo brokolicovej zmesi.

6. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ zeleninová 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky

Dochutíme soľou, vegetou, korením, muškátovým orieškom a dobre premiešame.

7. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

8. 

olej fritovací

Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

9. 

Z hotových fašírok necháme odkvapkať prebytočný olej na papierovom obrúsku.

10. 

Podávame so zemiakovým pyré a obľúbenou zeleninkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť