svetvomne.sk

Karfiolovo brokolicové fašírky so syrom

Chutné a nadýchané zeleninové fašírky so syrom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Brokolica1kus
Cibuľa1kus
Karfiol1kus
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kypriaci prášok do pečiva¼čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%0.05litra
Muškátový orech mletý¼čajovej lyžičky
Múka polohrubá4polievkové lyžice
Olej fritovací
Olej slnečnicový
Soľ¼čajovej lyžičky
Soľ zeleninová1čajová lyžička
Strúhanka
Strúhanka4polievkové lyžice
Syr gouda100gramov
Vajce slepačie2kusy
Voda300mililitrov

1. 

karfiol 1 ks  brokolica 1 ks

Karfiol a brokolicu prepláchneme vodou a nasekáme na drobné kúsky.

2. 

cibuľa 1 ks  olej slnečnicový

Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku.

3. 

voda 300 ml

Pridáme karfiol s brokolicou, chvíľku popražíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 0.05 l  vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 4 PL  strúhanka 4 PL  syr Gouda 100 g  kypriaci prášok do pečiva ¼ ČL

Medzitým si v miske rozmiešame mlieko, vajcia, múku, kypriaci prášok, strúhanku a na jemno postrúhaný syr.

5. 

Takto pripravenú zmes pridáme k udusenej karfiolovo brokolicovej zmesi.

6. 

soľ ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ zeleninová 1 ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL

Dochutíme soľou, vegetou, korením, muškátovým orieškom a dobre premiešame.

7. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

8. 

olej fritovací

Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

9. 

Z hotových fašírok necháme odkvapkať prebytočný olej na papierovom obrúsku.

10. 

Podávame so zemiakovým pyré a obľúbenou zeleninkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť