Vyprážaný karfiol

Vynikajúca klasika.
recept,fotorecept,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
| karfiol | 0 ?? | kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
| múka hladká | 0 ?? | kcal | |
| olej olivový | 0 ?? | kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| strúhanka | 0 ?? | kcal | |
| vajce slepačie | 0 ?? | kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Karfiol
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, posolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

2. Obaľovanie karfiolu
vajce slepačie • olej olivový • mlieko polotučné 1,5% • soľ • múka hladká • strúhanka
Podľa množstva karfiolových ružičiek si vytvoríme vaječnú obaľovaciu tekutinu a to tak, že 1 ks vajca rozšľaháme s 1 PL olivového oleja, s 2 PL mlieka a 1/4 ČL soli. Karfiol obalíme v hladkej múke zo všetkých strán, namočíme ho zo všetkých strán do vaječnej tekutiny, nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

3. Vyprážanie
V panvici rozohrejeme olej, vložíme do neho obalený karfiol a z každej strany ho do zlatista opražíme. Do hlbšej nádoby vložíme papierovú kuchynskú utierku na ktorú ukladáme vypražené karfiolové ružičky. Papierová utierka vsiakne prebytočný olej.

4.
Podávame s tatárskou omáčkou a s varenými zemiakmi, ktoré na tanieri polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť!
























