svetvomne.sk

Vyprážaný karfiol

     

Vynikajúca klasika.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Karfiol

voda  soľ  karfiol

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, posolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

Karfiol

2. Obaľovanie karfiolu

vajce slepačie  olej olivový  mlieko polotučné 1,5%  soľ  múka hladká  strúhanka

Podľa množstva karfiolových ružičiek si vytvoríme vaječnú obaľovaciu tekutinu a to tak, že 1 ks vajca rozšľaháme s 1 PL olivového oleja, s 2 PL mlieka a 1/4 ČL soli. Karfiol obalíme v hladkej múke zo všetkých strán, namočíme ho zo všetkých strán do vaječnej tekutiny, nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

Obaľovanie karfiolu

3. Vyprážanie

V panvici rozohrejeme olej, vložíme do neho obalený karfiol a z každej strany ho do zlatista opražíme. Do hlbšej nádoby vložíme papierovú kuchynskú utierku na ktorú ukladáme vypražené karfiolové ružičky. Papierová utierka vsiakne prebytočný olej.

Vyprážanie

4. 

Podávame s tatárskou omáčkou a s varenými zemiakmi, ktoré na tanieri polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť