svetvomne.sk

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

    

Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa250gramov
karfiol1kilogram
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
strúhanka-
syr Niva120gramov
vajce slepačie3kusy
zemiaky300gramov

1. 

karfiol 1 kilogram

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15 minút predvaríme v slanej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

2. 

cibuľa 250 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu.

4. 

zemiaky 300 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.

5. 

Pridáme ich ku karfiolu a premiešame.

6. 

maslo  strúhanka

Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej pripravený karfiol.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  soľ 1 čajová lyžička  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a korenie.

8. 

Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 30 minút (do stuhnutia).

9. 

syr Niva 120 gramov

Syr nahrubo nastrúhame.

10. 

Posypeme ním karfiol...

11. 

...a 10-15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť