svetvomne.sk

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

     

Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa250gramov
Karfiol1kilogram
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Maslo
Mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
Smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka
Syr niva120gramov
Vajce slepačie3kusy
Zemiaky300gramov

1. 

karfiol 1 kg

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15 minút predvaríme v slanej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

2. 

cibuľa 250 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu.

4. 

zemiaky 300 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.

5. 

Pridáme ich ku karfiolu a premiešame.

6. 

maslo  strúhanka

Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej pripravený karfiol.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  mlieko plnotučné 3,5% 150 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 1 ČL  korenie biele mleté ½ ČL

V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a korenie.

8. 

Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 30 minút (do stuhnutia).

9. 

syr Niva 120 g

Syr nahrubo nastrúhame.

10. 

Posypeme ním karfiol...

11. 

...a 10-15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť