Cuketovo - fazuľová polievka
Rýchlo pripravená polievka so slaninkovou príchuťou.
recept,fotorecept,slanina oravská,cuketa,fazuľa biela sterilizovaná,Strukovinové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 500 | gramov | |
fazuľa biela sterilizovaná | 500 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
pažítka | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
slanina oravská | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1500 | mililitrov |
Recept
1. Cibuľova - slaninkový základ
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • slanina oravská 150 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Pridáme na slížiky nakrájanú slaninu a spolu dosmažíme cca 5 minút.
2.
cuketa 500 gramov • voda 1500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ju k cibuli so slaninou, minútu - dve opečieme, zalejeme vriacou vodou, prisypeme soľ, korenie, rascu a varíme 10 - 15 minút pod pokrievkou.
3.
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov • petržlenová vňať • pažítka
Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy scedíme a pridáme ju k cukete. Prevaríme a polievku servírujeme podľa chuti posypanú petržlenovou vňaťou alebo ozdobíme čerstvou pažítkou.
Dobrú chuť!