RECEPTY

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

recept,fotorecept,mrkva,paradajky sterilizované,fazuľa biela sterilizovaná,Strukovinové polievky

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka-
bobkový list4kusy
bujón zeleninový2kusy
cesnak8strúčikov
chlieb toastový6kusov
cibuľa80gramov
fazuľa biela sterilizovaná400gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
olej olivový3polievkové lyžice
olej olivový30mililitrov
paradajkový pretlak-
paradajky sterilizované400gramov
petržlenová vňať-
pór150gramov
soľ-
syr tvrdý150gramov
voda1.2litra
špenát čerstvý listový-

 

Recept

1. 

cibuľa 80 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na oleji.

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka...

2. 

cesnak 4 strúčiky  mrkva 150 gramov  pór 150 gramov

Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska. Pór umyjeme, prekrojíme na štvrtiny po dĺžke a pokrájame na kúsky. Zeleninu pridáme k cibuli a všetko spolu pár minút orestujeme.

Cesnak očistíme a pokrájame na plátky....

3. 

voda 1.2 litra  bujón zeleninový 2 kusy

V horúcej vode rozpustíme kocky kvalitného bujónu.

V horúcej vode rozpustíme kocky kvalitného...

4. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy

Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie, bobkový list a varíme 20 minút.

Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie,...

5. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky z konzervy aj s nálevom. Prevaríme.

Do polievky pridáme nadrobno nakrájané...

6. 

fazuľa biela sterilizovaná 400 gramov  paradajkový pretlak  soľ  špenát čerstvý listový  bazalka  petržlenová vňať

Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového pretlaku podľa chuti a dosolíme. Fazuľu použijeme konzervovanú, alebo si 250 g suchej fazule deň pred varením namočíme a pri varení polievky ju v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme lístky čerstvého špenátu, alebo pri servírovaní polievku ozdobíme sekaným čerstvým špenátom, bazalkou či petržlenovou vňaťou.

Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového...

7. Cesnakový chlieb so syrom

cesnak 4 strúčiky  olej olivový 3 polievkové lyžice  chlieb toastový 6 kusov  syr tvrdý 150 gramov

K polievke si pripravíme zapečený chlieb. Očistený cesnak prelisujeme a zmiešame ho s olivovým olejom. Týmto olejom potrieme toastové chlebíky a posypeme ich strúhaným syrom (najlepšie parmezánom).

K polievke si pripravíme zapečený chlieb....

8. 

Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova.

Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova....

9. 

Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a nalejeme naň hustú polievku.

Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a...

10. 

Toustový chlebík môžeme v polievke podávať aj nakrájaný na kocky.

Toustový chlebík môžeme v polievke podávať...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť