Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,mrkva,zeler stopkový,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón hovädzí | 10 17 | gramov kcal | |
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 180 80 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
mrkva | 180 81 | gramov kcal | |
olej olivový | 6 792 | polievkových lyžíc kcal | |
paradajkový pretlak | 100 68 | mililitrov kcal | |
rozmarín | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
teľacie lýtko - móčing | 1 1300 | kilogram kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
víno červené suché | 3 247 | decilitre kcal | |
zeler stopkový | 180 26 | gramov kcal |
Recept
1.
teľacie lýtko - móčing 1 kilogram
Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.

2.
olej olivový 4 polievkové lyžice
V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.

3.
korenie majorán sušený • rozmarín • cesnak 1 strúčik
Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.

4.
víno červené suché 3 decilitre • voda • bujón hovädzí 10 gramov
Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.

5.
cibuľa 180 gramov • mrkva 180 gramov • zeler stopkový 180 gramov
Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.


7.
Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.

8.
soľ • korenie čierne mleté • paradajkový pretlak 100 mililitrov
Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.

Dobrú chuť!