Pikantné kuracie stehná na zelenine
Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.
recept,fotorecept,mrkva,kaleráb,cuketa,baklažán,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezóna - Kaleráb › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Baklažán ›
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 400 | gramov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 250 | gramov | |
kaleráb | 250 | gramov | |
kuracie stehná spodné | 1 | kilogram | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
paprika červená mletá štipľavá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
1.
kuracie stehná spodné 1 kilogram • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • olej olivový 100 mililitrov
Kuracie stehná umyjeme, posypeme korením, vložíme do misky, zalejeme olejom a necháme v chladničke 12 hodín odpočívať.
3.
mrkva 200 gramov • kaleráb 250 gramov
Mrkvu a kaleráb očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a plátky. Uložíme na cibuľu.
6.
soľ 1.5 čajovej lyžičky
Na zeleninu rozložíme stehná, osolíme a zalejeme olejom v ktorom boli naložené. Nepodlievame, zelenina si pustí dostatok vody.
7.
Pečieme zakryté 45 minút pri teplote 200°C, potom odokryjeme a prudko 15 minút zapečieme.
Dobrú chuť!