RECEPTY

Pikantné kuracie stehná na zelenine

Pikantné kuracie stehná na zelenine

Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.

recept,fotorecept,mrkva,kaleráb,cuketa,baklažán,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán400gramov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa150gramov
cuketa250gramov
kaleráb250gramov
kuracie stehná spodné1kilogram
mrkva200gramov
olej olivový100mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
paprika červená mletá štipľavá1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

kuracie stehná spodné 1 kilogram  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  olej olivový 100 mililitrov

Kuracie stehná umyjeme, posypeme korením, vložíme do misky, zalejeme olejom a necháme v chladničke 12 hodín odpočívať.

2. 

cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do hlbokého pekáča.

3. 

mrkva 200 gramov  kaleráb 250 gramov

Mrkvu a kaleráb očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a plátky. Uložíme na cibuľu.

4. 

cuketa 250 gramov

Cuketu umyjeme a pokrájame na kolieska. Poukladáme na kaleráb s mrkvou.

5. 

baklažán 400 gramov

Nakoniec poukladáme kolieska umytého baklažánu.

6. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky

Na zeleninu rozložíme stehná, osolíme a zalejeme olejom v ktorom boli naložené. Nepodlievame, zelenina si pustí dostatok vody.

7. 

Pečieme zakryté 45 minút pri teplote 200°C, potom odokryjeme a prudko 15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies