Pikantné kuracie stehná na zelenine

Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.
recept,fotorecept,mrkva,kaleráb,cuketa,baklažán,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Baklažán › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Kaleráb ›Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 400 156 | gramov kcal | |
cesnak sušený | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
cuketa | 250 45 | gramov kcal | |
kaleráb | 250 73 | gramov kcal | |
kuracie stehná spodné | 1 ?? | kilogram kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
olej olivový | 100 879 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
paprika červená mletá štipľavá | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
kuracie stehná spodné 1 kilogram • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • olej olivový 100 mililitrov
Kuracie stehná umyjeme, posypeme korením, vložíme do misky, zalejeme olejom a necháme v chladničke 12 hodín odpočívať.


3.
mrkva 200 gramov • kaleráb 250 gramov
Mrkvu a kaleráb očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a plátky. Uložíme na cibuľu.



6.
soľ 1.5 čajovej lyžičky
Na zeleninu rozložíme stehná, osolíme a zalejeme olejom v ktorom boli naložené. Nepodlievame, zelenina si pustí dostatok vody.

7.
Pečieme zakryté 45 minút pri teplote 200°C, potom odokryjeme a prudko 15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!