svetvomne.sk

Pikantné kuracie stehná na zelenine

    

Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
baklažán400gramov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa150gramov
cuketa250gramov
kaleráb250gramov
kuracie stehná spodné1kilogram
mrkva200gramov
olej olivový100mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
paprika červená mletá štipľavá1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky

1. 

kuracie stehná spodné 1 kilogram  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  olej olivový 100 mililitrov

Kuracie stehná umyjeme, posypeme korením, vložíme do misky, zalejeme olejom a necháme v chladničke 12 hodín odpočívať.

2. 

cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do hlbokého pekáča.

3. 

mrkva 200 gramov  kaleráb 250 gramov

Mrkvu a kaleráb očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a plátky. Uložíme na cibuľu.

4. 

cuketa 250 gramov

Cuketu umyjeme a pokrájame na kolieska. Poukladáme na kaleráb s mrkvou.

5. 

baklažán 400 gramov

Nakoniec poukladáme kolieska umytého baklažánu.

6. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky

Na zeleninu rozložíme stehná, osolíme a zalejeme olejom v ktorom boli naložené. Nepodlievame, zelenina si pustí dostatok vody.

7. 

Pečieme zakryté 45 minút pri teplote 200°C, potom odokryjeme a prudko 15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť