Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Kuracie mäso
Ľahký recept na prípravu kuracích pŕs v parnom hrnci.
recept,fotorecept,brokolica,kuracie prsia,Kuracie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
1.
kuracie prsia 500 gramov • soľ • korenie Čínska zmes
Kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme do spodnej nádoby parného hrnca, tú zakryjeme a nastavíme čas parenia na 15 minút, zapneme.
2.
zemiaky 400 gramov • zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 300 gramov • brokolica 500 gramov • soľ
Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na kolieska, osolíme a vložíme do druhej nádoby parného hrnca. Na zemiaky nasypeme mrazenú zeleninu, zľahka premiešame. Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky, vložíme do tretej nádoby parného hrnce, jemne osolíme. Po uplynutí 15 minút parenia mäsa, priložíme k prvej nádobe ďalšie dve, znovu nastavíme 15 minút, zakryjeme a ďalej všetko spolu paríme.
Dobrú chuť!
brokolica | 500 | gramov | |
korenie Čínska zmes | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
soľ | 0 | ||
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 300 | gramov | |
zemiaky | 400 | gramov |