Rizoto kuracie so zeleninou

Ľahký a diétny obed po dňoch sviatočných.
recept,fotorecept,ryža dlhozrnná Parboiled,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
kuracie prsia | 600 660 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
ryža dlhozrnná Parboiled | 350 1246 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
syr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | deciliter kcal | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 350 210 | gramov kcal |
Recept
1. Varenie ryže
ryža dlhozrnná Parboiled 350 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
Ryžu Parboiled (predparenú) prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme do hrnca, chvíľu ju opekáme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch ryže. Uvaríme ju do mäkka.

2. Príprava mäsa
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov • kuracie prsia 600 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 1 deciliter
Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme do hneda na oleji v hlbšom hrnci. Pridáme umyté, na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

3. Pridáme zeleninu
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov
Do uduseného kuracieho mäsa pridáme miešanú mrazenú zeleninu a spolu podusíme cca 5 minút.

4.
K mäsu a zelenine primiešame ryžu.


Dobrú chuť!