svetvomne.sk

Rizoto kuracie so zeleninou

Ľahký a diétny obed po dňoch sviatočných.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa150gramov
Kuracie prsia600gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Ryža dlhozrnná parboiled350gramov
Soľ2čajové lyžičky
Syr tvrdýg
Vodal
Voda1deciliter
Zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)350gramov

1. Varenie ryže

ryža dlhozrnná Parboiled 350 g  soľ 1 ČL  voda

Ryžu Parboiled (predparenú) prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme do hrnca, chvíľu ju opekáme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch ryže. Uvaríme ju do mäkka.

Varenie ryže

2. Príprava mäsa

olej olivový 2 PL  cibuľa 150 g  kuracie prsia 600 g  soľ 1 ČL  voda 1 dl

Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme do hneda na oleji v hlbšom hrnci. Pridáme umyté, na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

Príprava mäsa

3. Pridáme zeleninu

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 g

Do uduseného kuracieho mäsa pridáme miešanú mrazenú zeleninu a spolu podusíme cca 5 minút.

Pridáme zeleninu

4. 

K mäsu a zelenine primiešame ryžu.

5. Podávame

syr tvrdý

Podávame teplé posypané strúhaným syrom.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť