svetvomne.sk

Kurací nákyp s hráškom

     

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa150gramov
Hrášok mrazený300gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kuracie prsia500gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Smotana sladká na varenie150mililitrov
Soľ1.25čajovej lyžičky
Vajce slepačie7kusov

1. Hrášok

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 2 PL  hrášok mrazený 300 g

Cibuľu očistíme nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazený, vodou prepláchnutý hrášok. 2-3 minútky hrášok opečieme.

Hrášok

2. 

vajce slepačie 4 ks  soľ ¼ ČL

Pridáme vajíčka, posolíme a miešame do zrazenia vajec.

3. Kuracie mäso

kuracie prsia 500 g

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky proti svalu. Do zapekacej misy vložíme vrstvu kuraciny, pokryjeme ju vrstvou hrášku a postup opakujeme.

Kuracie mäso

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  smotana sladká na varenie 150 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Z mlieka, smotany, vajec, soli a korenia si pripravíme nálev, ktorým nákyp zalejeme.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre približne 45 minút na 175°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť