svetvomne.sk

Kurací nákyp s hráškom

    

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
cibuľa150gramov
hrášok mrazený300gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana sladká na varenie150mililitrov
soľ1.25čajovej lyžičky
vajce slepačie7kusov

1. Hrášok

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  hrášok mrazený 300 gramov

Cibuľu očistíme nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazený, vodou prepláchnutý hrášok. 2-3 minútky hrášok opečieme.

Hrášok

2. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ ¼ čajovej lyžičky

Pridáme vajíčka, posolíme a miešame do zrazenia vajec.

3. Kuracie mäso

kuracie prsia 500 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky proti svalu. Do zapekacej misy vložíme vrstvu kuraciny, pokryjeme ju vrstvou hrášku a postup opakujeme.

Kuracie mäso

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  smotana sladká na varenie 150 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Z mlieka, smotany, vajec, soli a korenia si pripravíme nálev, ktorým nákyp zalejeme.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre približne 45 minút na 175°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť