Zapečené kuracie prsia s pórom.
Výdatné a chutné jedlo pre každého, koho čaká náročný deň.
recept,fotorecept,pór,kuracie prsia,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 3 | kusy | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
pór | 500 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 250 | gramov | |
soľ zeleninová | 3 | čajové lyžičky | |
sójová omáčka | 1 | polievková lyžica | |
zemiaky | 4 | kusy |
Recept
1.
pór 500 gramov • zemiaky 4 kusy • kuracie prsia 3 kusy • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
15 minút povaríme zemiaky. Kým sa zemiaky varia, nakrájame si kuracie prsia na malé kúsky, pór na kolieska. Na rozpálenom oleji speníme kolieska póru.
2.
soľ zeleninová 3 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bazalka 1 čajová lyžička • sójová omáčka 1 polievková lyžica
K póru pridáme kuracie prsia a koreniny. Všetko spolu na silnom ohni restujeme.
3.
smotana sladká na varenie 250 gramov
Polovicu tejto zmesi vložíme do zapekacej misy, ďalej navrstvíme predvarené zemiaky a zvyšok dusenej zmesi na vrch. Celé takto pripravené jedlo zalejeme sladkou smotanou a dáme na 20 - 25 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C.
Dobrú chuť!