svetvomne.sk

Kuracie soté s omáčkou z ustríc

    

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový-
kuracie prsia700gramov
olej slnečnicový100mililitrov
paprika3kusy
pór60gramov
soľ0
sójová omáčka30mililitrov
ustricová omáčka30mililitrov
voda20mililitrov
víno ryžové3čajové lyžičky
víno ryžové30mililitrov
zázvor koreň20gramov
škrob kukuričný3polievkové lyžice

1. 

kuracie prsia 700 gramov

Kuracie mäso najkrájame na menšie plátky.

2. Príprava zmesi

škrob kukuričný 3 polievkové lyžice  voda 20 mililitrov  víno ryžové 3 čajové lyžičky  soľ

Škrob rozmiešame vo vode. Ryžové víno zmiešame so soľou a jednou tretinou rozmiešaného škrobu.

Príprava zmesi

3. 

pór 60 gramov  zázvor koreň 20 gramov  paprika 3 kusy

Mäso zmiešame s pripravenou zmesou a necháme v chlade odpočívať.Opláchneme pór, ošúpeme zázvor a pokrájame nadrobno. Papriku nakrájame na kúsky menšie ako kúsky mäsa.

4. Príprava omáčky

ustricová omáčka 30 mililitrov  sójová omáčka 30 mililitrov  soľ  cukor kryštálový  víno ryžové 30 mililitrov

Zmiešame sójovú omáčku, omáčku z ustríc, ryžové víno, štipku cukru a štipku soli. Primiešame zvyšný rozmiešaný škrob.

Príprava omáčky

5. Opražíme

olej slnečnicový 100 mililitrov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Rozpálime olej vo woku. Pridáme mäso a opekáme kúsky papriky za stáleho miešania, pokiaľ suroviny ľahko nezhnednú. Potom ich vyberieme.

6. Varíme

Do panvice vložíme pór, zázvor a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme mäso a papriku. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Podávame s ryžou alebo opekanými rezancami.

Varíme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť