Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Kuracie mäso
Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.
recept,fotorecept,zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes),kuracie prsia,Kuracie mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Čínska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
6
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
1. Marináda
ocot 1 čajová lyžička • chilli sladká omáčka 4 čajové lyžičky • sójová omáčka 5 čajových lyžičiek • škrob zemiakový 2 čajové lyžičky • cesnak sušený 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 3 čajové lyžičky • olej slnečnicový 2 čajové lyžičky • korenie karí 1 čajová lyžička
Uvedené prísady zamiešame na marinádu, pridáme do nej na rezance pokrájané kuracie mäso a poriadne premiešame. Necháme chvíľu v chlade odležať.
2.
kuracie prsia 500 gramov • olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc
Na rozohriatom oleji prudko opražíme namarinované mäso.
3.
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 500 gramov
Keď je mäso orestované, pridáme k nemu zeleninovú zmes a na miernom ohni spolu opekáme asi 5 minút.
4.
voda 300 mililitrov • škrob zemiakový 1 polievková lyžica
Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali škrob a dusíme asi 20 minút, pokiaľ zelenina s mäsom nezmäkne.
5.
Dochutíme soľou, vegetou a sladkou chilli omáčkou.
Dobrú chuť!
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
chilli sladká omáčka | 4 | čajové lyžičky | |
korenie karí | 1 | čajová lyžička | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
ocot | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | 2 | čajové lyžičky | |
olej slnečnicový | 5 | polievkových lyžíc | |
soľ zeleninová | 3 | čajové lyžičky | |
sójová omáčka | 5 | čajových lyžičiek | |
voda | 300 | mililitrov | |
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) | 500 | gramov | |
škrob zemiakový | 2 | čajové lyžičky | |
škrob zemiakový | 1 | polievková lyžica |