svetvomne.sk

Kuracie po čínsky

     

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak sušený1čajová lyžička
chilli sladká omáčka4čajové lyžičky
korenie karí1čajová lyžička
kuracie prsia500gramov
ocot1čajová lyžička
olej slnečnicový2čajové lyžičky
olej slnečnicový5polievkových lyžíc
soľ zeleninová3čajové lyžičky
sójová omáčka5čajových lyžičiek
voda300mililitrov
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes)500gramov
škrob zemiakový2čajové lyžičky
škrob zemiakový1polievková lyžica

1. Marináda

ocot 1 čajová lyžička  chilli sladká omáčka 4 čajové lyžičky  sójová omáčka 5 čajových lyžičiek  škrob zemiakový 2 čajové lyžičky  cesnak sušený 1 čajová lyžička  soľ zeleninová 3 čajové lyžičky  olej slnečnicový 2 čajové lyžičky  korenie karí 1 čajová lyžička

Uvedené prísady zamiešame na marinádu, pridáme do nej na rezance pokrájané kuracie mäso a poriadne premiešame. Necháme chvíľu v chlade odležať.

Marináda

2. 

kuracie prsia 500 gramov  olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc

Na rozohriatom oleji prudko opražíme namarinované mäso.

3. 

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 500 gramov

Keď je mäso orestované, pridáme k nemu zeleninovú zmes a na miernom ohni spolu opekáme asi 5 minút.

4. 

voda 300 mililitrov  škrob zemiakový 1 polievková lyžica

Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali škrob a dusíme asi 20 minút, pokiaľ zelenina s mäsom nezmäkne.

5. 

Dochutíme soľou, vegetou a sladkou chilli omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť