svetvomne.sk

Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak sušený1čajová lyžička
Chilli sladká omáčka4čajové lyžičky
Korenie karí1čajová lyžička
Kuracie prsia500gramov
Ocot1čajová lyžička
Olej slnečnicový2čajové lyžičky
Olej slnečnicový5polievkových lyžíc
Soľ zeleninová3čajové lyžičky
Sójová omáčka5čajových lyžičiek
Voda300mililitrov
Zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes)500gramov
Škrob zemiakový2čajové lyžičky
Škrob zemiakový1polievková lyžica

1. Marináda

ocot 1 ČL  chilli sladká omáčka 4 ČL  sójová omáčka 5 ČL  škrob zemiakový 2 ČL  cesnak sušený 1 ČL  soľ zeleninová 3 ČL  olej slnečnicový 2 ČL  korenie karí 1 ČL

Uvedené prísady zamiešame na marinádu, pridáme do nej na rezance pokrájané kuracie mäso a poriadne premiešame. Necháme chvíľu v chlade odležať.

Marináda

2. 

kuracie prsia 500 g  olej slnečnicový 5 PL

Na rozohriatom oleji prudko opražíme namarinované mäso.

3. 

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 500 g

Keď je mäso orestované, pridáme k nemu zeleninovú zmes a na miernom ohni spolu opekáme asi 5 minút.

4. 

voda 300 ml  škrob zemiakový 1 PL

Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali škrob a dusíme asi 20 minút, pokiaľ zelenina s mäsom nezmäkne.

5. 

Dochutíme soľou, vegetou a sladkou chilli omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť