Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.
recept,fotorecept,zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes),kuracie prsia,Kuracie mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Čínska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
248 g
Energia porcie
286 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
chilli sladká omáčka | 4 33 | čajové lyžičky kcal | |
korenie karí | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
ocot | 1 3 | čajová lyžička kcal | |
olej slnečnicový | 2 90 | čajové lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 5 675 | polievkových lyžíc kcal | |
soľ zeleninová | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 5 35 | čajových lyžičiek kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal | |
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) | 500 275 | gramov kcal | |
škrob zemiakový | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
škrob zemiakový | 1 12 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Marináda
ocot 1 čajová lyžička • chilli sladká omáčka 4 čajové lyžičky • sójová omáčka 5 čajových lyžičiek • škrob zemiakový 2 čajové lyžičky • cesnak sušený 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 3 čajové lyžičky • olej slnečnicový 2 čajové lyžičky • korenie karí 1 čajová lyžička
Uvedené prísady zamiešame na marinádu, pridáme do nej na rezance pokrájané kuracie mäso a poriadne premiešame. Necháme chvíľu v chlade odležať.

2.
kuracie prsia 500 gramov • olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc
Na rozohriatom oleji prudko opražíme namarinované mäso.

3.
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 500 gramov
Keď je mäso orestované, pridáme k nemu zeleninovú zmes a na miernom ohni spolu opekáme asi 5 minút.

4.
voda 300 mililitrov • škrob zemiakový 1 polievková lyžica
Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali škrob a dusíme asi 20 minút, pokiaľ zelenina s mäsom nezmäkne.

5.
Dochutíme soľou, vegetou a sladkou chilli omáčkou.

Dobrú chuť!