svetvomne.sk

Hráškové rizoto

Chutné krémove rizoto s hráškom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bujón zeleninový20gramov
Cibuľa200gramov
Hrach200gramov
Maslo50gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Ryža guľatozrnná250gramov
Syr parmezán50gramov
Voda1liter

1. 

olej olivový 2 PL  cibuľa 200 g  ryža guľatozrnná 250 g

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji. Pridáme šálku ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

2. 

voda 1 l  bujón zeleninový 20 g  hrach 200 g

Keď sa víno odparí, pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

3. 

syr Parmezán 50 g  maslo 50 g

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť