svetvomne.sk

Hráškové rizoto

    

Chutné krémove rizoto s hráškom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bujón zeleninový20gramov
cibuľa200gramov
hrášok200gramov
maslo50gramov
olej olivový2polievkové lyžice
ryža guľatozrnná250gramov
syr Parmezán50gramov
voda1liter

1. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov  ryža guľatozrnná 250 gramov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji. Pridáme šálku ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

2. 

voda 1 liter  bujón zeleninový 20 gramov  hrášok 200 gramov

Keď sa víno odparí, pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

3. 

syr Parmezán 50 gramov  maslo 50 gramov

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť