Hráškové rizoto
Chutné krémove rizoto s hráškom.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,hrášok,syr Parmezán,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Rizoto
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 20 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
hrášok | 200 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
syr Parmezán | 50 | gramov | |
voda | 1 | liter |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 200 gramov • ryža guľatozrnná 250 gramov
Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji. Pridáme šálku ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.
2.
voda 1 liter • bujón zeleninový 20 gramov • hrášok 200 gramov
Keď sa víno odparí, pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.
3.
syr Parmezán 50 gramov • maslo 50 gramov
Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.
Dobrú chuť!