RECEPTY

Hráškové rizoto

Hráškové rizoto

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chutné krémove rizoto s hráškom.

recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,hrášok,syr Parmezán,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Rizoto

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Hmotnosť porcie

900 g

Energia porcie

991 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón zeleninový

20

52

gramov

kcal

cibuľa

200

88

gramov

kcal

hrášok

200

152

gramov

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

ryža guľatozrnná

250

863

gramov

kcal

syr Parmezán

50

196

gramov

kcal

voda

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov  ryža guľatozrnná 250 gramov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji. Pridáme šálku ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu...

2. 

voda 1 liter  bujón zeleninový 20 gramov  hrášok 200 gramov

Keď sa víno odparí, pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

Keď sa víno odparí, pridáme dva poháre vody a...

3. 

syr Parmezán 50 gramov  maslo 50 gramov

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť