svetvomne.sk

Kuracie údené stehná s hrachovým pyré v parnom hrnci

Chutná údená kuracinka v zdravom hrášku.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Hrach600gramov
Kuracie stehná údené2kusy
Mlieko polotučné 1,5%1deciliter
Soľ1čajová lyžička

1. Kuracie stehná v parnej nádobe

kuracie stehná údené 2 ks

Stehná opláchneme pod vodou a vložíme do spodnej nádoby parného hrnca.

Kuracie stehná v parnej nádobe

2. Hrach v parnej nádobe

hrach 600 g

Hrášok premyjeme a nasypeme do druhej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 30 minút.

Hrach v parnej nádobe

3. Príprava hrachového pyré

soľ 1 ČL  cesnak 1 strúčik  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Hrášok po uplynutí času parenia presypeme do hlbšej nádoby, dolejeme vývar, ktorý vznikol v odkvapkávacej nádobe. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme, pridáme soľ, pretlačený cesnak a trochu teplého mlieka.

Príprava hrachového pyré

4. 

Servírujeme. Údené kuracie stehná podávame na hrachovom pyré s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť