svetvomne.sk

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

    

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

kuracie stehenné štvrte 6 kusov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky, vložíme ju spolu s umytými kuracími stehnami do spodnej parnej nádoby parného hrnca.

2. 

mrkva 700 gramov  hrozienka 100 gramov  soľ  korenie čierne mleté  tymián  bobkový list

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Mrkvu zasypeme sušenými hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do vlažnej vody, aby zmäkli. Obsah druhej parnej nádoby osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj bobkový list, ktorý po varení odstránime. Všetko spolu paríme 30 minút.

3. 

korenie grilovacie

Po 30 minútach vyberieme kuracie stehná, premiestnime ich do pekáča, kde ich posypeme korením a necháme odkryté zapiecť v rúre na 160°C po dobu minimálne 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť