RECEPTY

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

recept,fotorecept,mrkva,kuracie stehenné štvrte,Kuracie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list-
hrozienka100gramov
korenie grilovacie-
korenie čierne mleté-
kuracie stehenné štvrte6kusov
mrkva700gramov
soľ-
tymián-

 

Recept

1. 

kuracie stehenné štvrte 6 kusov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky, vložíme ju spolu s umytými kuracími stehnami do spodnej parnej nádoby parného hrnca.

2. 

mrkva 700 gramov  hrozienka 100 gramov  soľ  korenie čierne mleté  tymián  bobkový list

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Mrkvu zasypeme sušenými hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do vlažnej vody, aby zmäkli. Obsah druhej parnej nádoby osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj bobkový list, ktorý po varení odstránime. Všetko spolu paríme 30 minút.

3. 

korenie grilovacie

Po 30 minútach vyberieme kuracie stehná, premiestnime ich do pekáča, kde ich posypeme korením a necháme odkryté zapiecť v rúre na 160°C po dobu minimálne 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies