Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami
Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.
recept,fotorecept,mrkva,kuracie stehenné štvrte,Kuracie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | - | ||
hrozienka | 100 | gramov | |
korenie grilovacie | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie stehenné štvrte | 6 | kusov | |
mrkva | 700 | gramov | |
soľ | - | ||
tymián | - |
Recept
1.
kuracie stehenné štvrte 6 kusov
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky, vložíme ju spolu s umytými kuracími stehnami do spodnej parnej nádoby parného hrnca.
2.
mrkva 700 gramov • hrozienka 100 gramov • soľ • korenie čierne mleté • tymián • bobkový list
Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Mrkvu zasypeme sušenými hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do vlažnej vody, aby zmäkli. Obsah druhej parnej nádoby osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj bobkový list, ktorý po varení odstránime. Všetko spolu paríme 30 minút.
3.
Po 30 minútach vyberieme kuracie stehná, premiestnime ich do pekáča, kde ich posypeme korením a necháme odkryté zapiecť v rúre na 160°C po dobu minimálne 30 minút.
Dobrú chuť!