Plnené kuracie rolky v parnom hrnci
recept,fotorecept,brokolica,kuracie stehenné štvrte,Kuracie mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie stehenné štvrte | 8 | kusov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
ryža | 300 | gramov | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
syr Camembert | 50 | gramov | |
syr Ementál | 100 | gramov | |
syr Feta | 100 | gramov | |
voda | 0.4 | litra |
Recept
1. Príprava mäsa
kuracie stehenné štvrte 8 kusov
8 kusov väčších kuracích stehien opatrne vykostíme tak, aby sme neporušili kožu. Mäso umyjeme (je lepšie umyť ho až po vykostení, nebude sa nám pri odstraňovaní kostí šmýkať). Necháme odtiecť vodu a rozložíme ho na dosku kožou dolu.
2. Príprava plnky
brokolica 500 gramov • syr Feta 100 gramov
Brokolicu nadrobno nakrájame, vložíme do hlbšej nádoby, pokvapkáme vodou a vložíme do mikrovlnky, prehrejeme ju 2 minúty, aby ľahko zmäkla. Slaný syr do nej rozdrobíme.
3.
syr Ementál 100 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý
Tvrdý syr postrúhame a spolu s korením tiež pridáme k brokolici. Môžeme pridať štipku muškátového orieška.
4.
Všetky ingrediencie tvoriace plnku dobre rukou premiešame.
5.
soľ 2 čajové lyžičky • syr Camembert 50 gramov
Kuracie mäso posolíme. Plnku rovnomerne rozdelíme na pripravené mäso. Do stredu každého plátku vložíme kúsok camembertu.
6.
Z mäsa s plnkou tvoríme rolky spojením dlhších častí k sebe, pomocou ihly a nite rolky zošijeme.
7.
múka hladká 3 polievkové lyžice • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Múku zmiešame s paprikou, obalíme v nej zo všetkých strán rolky a poukladáme ich do spodných nádob parného hrnca.
8. Parenie
ryža 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 0.4 litra
Do nádoby na varenie ryže nasypeme premytú ryžu, pridáme soľ a vodu. Túto nádobu vložíme do vrchnej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 40 minút.
Dobrú chuť!