svetvomne.sk

Plnené kuracie rolky v parnom hrnci

    

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brokolica500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie stehenné štvrte8kusov
muškátový oriešok mletý-
múka hladká3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
ryža300gramov
soľ3čajové lyžičky
syr Camembert50gramov
syr Ementál100gramov
syr Feta100gramov
voda0.4litra

1. Príprava mäsa

kuracie stehenné štvrte 8 kusov

8 kusov väčších kuracích stehien opatrne vykostíme tak, aby sme neporušili kožu. Mäso umyjeme (je lepšie umyť ho až po vykostení, nebude sa nám pri odstraňovaní kostí šmýkať). Necháme odtiecť vodu a rozložíme ho na dosku kožou dolu.

Príprava mäsa

2. Príprava plnky

brokolica 500 gramov  syr Feta 100 gramov

Brokolicu nadrobno nakrájame, vložíme do hlbšej nádoby, pokvapkáme vodou a vložíme do mikrovlnky, prehrejeme ju 2 minúty, aby ľahko zmäkla. Slaný syr do nej rozdrobíme.

Príprava plnky

3. 

syr Ementál 100 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý

Tvrdý syr postrúhame a spolu s korením tiež pridáme k brokolici. Môžeme pridať štipku muškátového orieška.

4. 

Všetky ingrediencie tvoriace plnku dobre rukou premiešame.

5. 

soľ 2 čajové lyžičky  syr Camembert 50 gramov

Kuracie mäso posolíme. Plnku rovnomerne rozdelíme na pripravené mäso. Do stredu každého plátku vložíme kúsok camembertu.

6. 

Z mäsa s plnkou tvoríme rolky spojením dlhších častí k sebe, pomocou ihly a nite rolky zošijeme.

7. 

múka hladká 3 polievkové lyžice  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Múku zmiešame s paprikou, obalíme v nej zo všetkých strán rolky a poukladáme ich do spodných nádob parného hrnca.

8. Parenie

ryža 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 0.4 litra

Do nádoby na varenie ryže nasypeme premytú ryžu, pridáme soľ a vodu. Túto nádobu vložíme do vrchnej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 40 minút.

Parenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť