Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou
![Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000056/img_sk_4x3/pecene-kuracie-stehna-so-zemlovou-plnkou_00180.jpg)
Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.
recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,kuracia pečeň,rožok biely,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľka jarná | 100 | gramov | |
kuracia pečeň | 500 | gramov | |
kuracie stehenné štvrte | 6 | kusov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
rožok biely | 300 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov |
Recept
1.
kuracie stehenné štvrte 6 kusov • soľ • paprika červená mletá • olej olivový 50 mililitrov
Kuracie stehná umyjemene, nasolíme, posypeme paprikou a poukladáme do pekáča. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri asi 200°C. Potom odkryjeme a prudko 15-20 minút zapekáme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000056/small/kuracie-stehna-pred-pecenim.jpg)
2.
kuracia pečeň 500 gramov • rožok biely 300 gramov • vajce slepačie 5 kusov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • cibuľka jarná 100 gramov • cesnak 5 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička • petržlenová vňať
Kuracie pečienky umyjeme, odblaníme a pokrájame. Pokrájame pečivo, pridáme vajcia, mlieko, nakrájanú cibuľu (prípadne lahôdkovú jarnú cibuľku), očistený prelisovaný cesnak, soľ a pripravené pečienky. Môžeme pridať i nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000056/small/ingrediencie.jpg)
3.
Plnku vložíme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000056/small/zemlova%20plnka.jpg)
4.
Formu môžeme použiť akúkoľvek, aj napríklad na bábovku. Plnku z formy po krátkom vychladnutí vyklopíme, pokrájame...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000056/small/IMG_3668.jpg)
5.
... a môžeme servírovať so stehnami. Prílohu tvoria rôzne druhy zeleninových šalátov, prípadne ryža.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000056/small/IMG_3688.jpg)
Dobrú chuť!