svetvomne.sk

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

rožok biely 260 g  cibuľa 120 g

Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

2. 

kuracie pečienky 500 g  vajce slepačie 4 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml  petržlenová vňať 30 g

... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g

... a vmiešame smotanu.

5. 

masť bravčová  strúhanka

Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

6. 

Vložíme do nej plnku.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.

8. 

Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť