svetvomne.sk

Pečienková žemľová bábovka

    

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa120gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracia pečeň500gramov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
petržlenová vňať30gramov
rožok biely260gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie4kusy

1. 

rožok biely 260 gramov  cibuľa 120 gramov

Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

2. 

kuracia pečeň 500 gramov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  petržlenová vňať 30 gramov

... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

... a vmiešame smotanu.

5. 

masť bravčová  strúhanka

Forma na bábovku ø 26 cm

Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

6. 

Vložíme do nej plnku.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.

8. 

Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť