Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.
recept,fotorecept,rožok biely,kuracia pečeň,petržlenová vňať,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracia pečeň | 500 600 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 24 | mililitrov kcal | |
petržlenová vňať | 30 14 | gramov kcal | |
rožok biely | 260 747 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 160 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
rožok biely 260 gramov • cibuľa 120 gramov
Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

2.
kuracia pečeň 500 gramov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...

3.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • petržlenová vňať 30 gramov
... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...


5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

6.
Vložíme do nej plnku.

7.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.

8.
Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.

Dobrú chuť!