Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Kuracie mäso
Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.
recept,fotorecept,rožok biely,kuracia pečeň,petržlenová vňať,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kuchtil
Počet porcií
16
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
1.
rožok biely 260 gramov • cibuľa 120 gramov
Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.
2.
kuracia pečeň 500 gramov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...
3.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • petržlenová vňať 30 gramov
... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...
5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.
6.
Vložíme do nej plnku.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.
8.
Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.
Dobrú chuť!
cibuľa | 120 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracia pečeň | 500 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
petržlenová vňať | 30 | gramov | |
rožok biely | 260 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy |