Pečienková žemľová bábovka
Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.
recept,fotorecept,rožok biely,kuracia pečeň,petržlenová vňať,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracia pečeň | 500 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
petržlenová vňať | 30 | gramov | |
rožok biely | 260 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
rožok biely 260 gramov • cibuľa 120 gramov
Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.
2.
kuracia pečeň 500 gramov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...
3.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • petržlenová vňať 30 gramov
... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...
5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.
6.
Vložíme do nej plnku.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.
8.
Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.
Dobrú chuť!