Kuracia roláda s pečivovou plnkou
Recept na prípravu chutnej rolády z vykosteného kurčaťa, vhodný na slávnostné príležitosti. Recept je náročnejší kvôli vykosťovaniu kurčaťa, nováčikom držíme palce.
recept,fotorecept,kurča,rožok biely,slanina oravská,petržlenová vňať,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
kurča | 1300 | gramov | |
maslo | 10 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
oriešok muškátový | - | ||
petržlenová vňať | 10 | gramov | |
rožok biely | 3 | kusy | |
slanina oravská | 80 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
kurča 1300 gramov • soľ • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky • maslo 10 gramov
Kura umyjeme a vykostíme, nasolíme a okoreníme (kosti môžeme použiť na vývar). Odstrihneme ku kuraťu primeraný kus alobalu, ktorý potrieme maslom. Na alobal rozložíme kurča tak, aby sme mali súvislý plát mäsa.
2.
rožok biely 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% • vajce slepačie 1 kus • slanina oravská 80 gramov • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • oriešok muškátový • petržlenová vňať 10 gramov
Rožky pokrájame, navlhčíme mliekom, tak, aby zmäkli a následne vyžmýkame. Pridáme surové vajce, na drobné kúsky pokrájanú slaninu, zeleninovú soľ (vegetu, podravku), korenie, štipku muškátového orieška a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na vykostené kura.
3.
Roládu opatrne zavinieme a ...
4.
... zabalíme do alobalu a konce stočíme.
5.
voda 300 mililitrov
Roládu pečieme podliatu vodou, pri teplote asi 180°C asi hodinu, potom alobal odkryjeme a zapekáme ešte asi 20 minút do chrumkava.
Dobrú chuť!