svetvomne.sk

Kuracia roláda s pečivovou plnkou

    

Recept na prípravu chutnej rolády z vykosteného kurčaťa, vhodný na slávnostné príležitosti. Recept je náročnejší kvôli vykosťovaniu kurčaťa, nováčikom držíme palce.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
kurča1300gramov
maslo10gramov
mlieko polotučné 1,5%-
oriešok muškátový-
petržlenová vňať10gramov
rožok biely3kusy
slanina oravská80gramov
soľ-
soľ zeleninová2čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
voda300mililitrov

1. 

kurča 1300 gramov  soľ  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  maslo 10 gramov

Kura umyjeme a vykostíme, nasolíme a okoreníme (kosti môžeme použiť na vývar). Odstrihneme ku kuraťu primeraný kus alobalu, ktorý potrieme maslom. Na alobal rozložíme kurča tak, aby sme mali súvislý plát mäsa.

2. 

rožok biely 3 kusy  mlieko polotučné 1,5%  vajce slepačie 1 kus  slanina oravská 80 gramov  soľ zeleninová 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  oriešok muškátový  petržlenová vňať 10 gramov

Rožky pokrájame, navlhčíme mliekom, tak, aby zmäkli a následne vyžmýkame. Pridáme surové vajce, na drobné kúsky pokrájanú slaninu, zeleninovú soľ (vegetu, podravku), korenie, štipku muškátového orieška a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na vykostené kura.

3. 

Roládu opatrne zavinieme a ...

4. 

... zabalíme do alobalu a konce stočíme.

5. 

voda 300 mililitrov

Roládu pečieme podliatu vodou, pri teplote asi 180°C asi hodinu, potom alobal odkryjeme a zapekáme ešte asi 20 minút do chrumkava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť