RECEPTY

Kuracia roláda s pečivovou plnkou

Kuracia roláda s pečivovou plnkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na prípravu chutnej rolády z vykosteného kurčaťa, vhodný na slávnostné príležitosti. Recept je náročnejší kvôli vykosťovaniu kurčaťa, nováčikom držíme palce.

recept,fotorecept,kurča,rožok biely,slanina oravská,petržlenová vňať,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Kuracie mäso  

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie grilovacie

½

7

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

¾

13

čajovej lyžičky

kcal

kurča

1300

2470

gramov

kcal

maslo

10

74

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

0

??

kcal

oriešok muškátový

0

??

kcal

petržlenová vňať

10

5

gramov

kcal

rožok biely

3

??

kusy

kcal

slanina oravská

80

472

gramov

kcal

soľ

0

??

kcal

soľ zeleninová

2

0

čajové lyžičky

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

voda

300

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

kurča 1300 gramov  soľ  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  maslo 10 gramov

Kura umyjeme a vykostíme, nasolíme a okoreníme (kosti môžeme použiť na vývar). Odstrihneme ku kuraťu primeraný kus alobalu, ktorý potrieme maslom. Na alobal rozložíme kurča tak, aby sme mali súvislý plát mäsa.

Kura umyjeme a vykostíme, nasolíme a okoreníme...

2. 

rožok biely 3 kusy  mlieko polotučné 1,5%  vajce slepačie 1 kus  slanina oravská 80 gramov  soľ zeleninová 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  oriešok muškátový  petržlenová vňať 10 gramov

Rožky pokrájame, navlhčíme mliekom, tak, aby zmäkli a následne vyžmýkame. Pridáme surové vajce, na drobné kúsky pokrájanú slaninu, zeleninovú soľ (vegetu, podravku), korenie, štipku muškátového orieška a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na vykostené kura.

Rožky pokrájame, navlhčíme mliekom, tak, aby...

3. 

Roládu opatrne zavinieme a ...

Roládu opatrne zavinieme a ......

4. 

... zabalíme do alobalu a konce stočíme.

... zabalíme do alobalu a konce stočíme....

5. 

voda 300 mililitrov

Roládu pečieme podliatu vodou, pri teplote asi 180°C asi hodinu, potom alobal odkryjeme a zapekáme ešte asi 20 minút do chrumkava.

Roládu pečieme podliatu vodou, pri teplote asi...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť